De voordelen van een sport BH dragen tijdens het sporten - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17332
post-template-default,single,single-post,postid-17332,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

22 apr De voordelen van een sport BH dragen tijdens het sporten

Vrouwen die ze nooit hebben gedragen twijfelen er wat over, maar vrouwen die ze hebben geprobeerd willen nooit iets anders meer. De sport bh is niet alleen erg handig tijdens fysieke activiteiten, maar heeft ook andere voordelen. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende modellen dat je geen reden meer kunt verzinnen om ze niet te proberen.

Ze zijn comfortabeler
Ga je fitnessen, lopen of gewoon een wandeling maken? Zelfs sporten met weinig intensiteit kunnen je een oncomfortabel gevoel bezorgen als je borsten niet op hun plaats blijven. Een goede sport bh is dan ook zo ontworpen dat ze ervoor zorgen dat ze de bewegingsruimte van je borsten zo klein mogelijk maken. Ze bieden een maximum aan ondersteuning en houden je borsten stevig op hun plaats. Dit in tegenstelling tot een gewone bh die minder steun biedt en extra druk op je schouders kan veroorzaken.

Ze behouden de vorm van je borsten
Een sport bh heeft niet alleen voordelen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. Borsten hebben ligamenten die kunnen uitrekken en ervoor zorgen dat ze hun vorm verliezen, wat resulteert in hangende borsten. Een sport bh gaat dit net tegen door je borsten extra ondersteuning te geven.

Gaat pijn in de borsten tegen
De spier ligamenten in vrouwenborsten bewegen in alle richtingen wanneer je beweegt. Tijdens intensievere bewegingen zoals sporten kan dit resulteren in borstpijn. Sport bh´s daarentegen voorkomen een teveel aan beweging, waardoor de kans op borstpijn wordt gereduceerd. Heb je toch nog pijn, dan ga je beter langs bij de dokter.

Ze helpen tegen starende blikken
Vind je het vervelend dat mannen staren wanneer je bezig bent met sporten? Het is iets wat wellicht heel wat vrouwen al mee te maken hebben gekregen, en in evenveel situaties voor ergernis heeft gezorgd. Het dragen van een sport bh tijdens het sporten kan dit echter voorkomen. Je borsten worden stevig op hun plaats gehouden, wat zorgt voor minder ongewenst mannelijke aandacht.

Ze bevorderen de bloedcirculatie en absorberen zweet
De vele haakjes en elastiekjes in de traditionele beha kan zorgen voor hinder in de bloedcirculatie. Dit is een van de voornaamste redenen waarom experts aanraden om een sport bh te dragen tijdens het sporten. De meeste sport bh´s zijn ook gemaakt uit een stof die zweet absorbeert en zijn ademend.

Ze zijn modieus
Alle grote merken hebben tegenwoordig ingezet op de sport beha. Hierdoor zien we niet alleen veel beroemdheden deze dragen, maar ook gewone vrouwen in het dagelijks leven. De sport bh wordt niet uitsluitend meer gebruikt tijdens sportsessies. Je kan deze namelijk ook gebruiken wanneer je het huishouden of boodschappen doet. Ze hebben geen bandjes, dus ze zijn makkelijk aan en uit te doen. Ze zijn zelfs zo comfortabel dat je niet eens zal merken dat je er een aanhebt.

Bron: Q-LINN