De verschillen tussen toen en nu - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17988
post-template-default,single,single-post,postid-17988,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

06 dec De verschillen tussen toen en nu

Er is de afgelopen jaren veel veranderd, je oma weet het wel. Vroeger was het namelijk nog erg normaal om na schooltijd de fiets te pakken, hele middag rond te fietsen en uiteindelijk net voor het avondeten pas thuis te komen. Jij was dan niet de enige die rond fietste, maar alle kinderen van de basisschool fietsen rond in het dorp of de stad, dit was namelijk de manier van communiceren. Tegenwoordig is het eerste wat de kinderen doen wanneer ze thuis komen de laptop of Xbox aanzetten en daar de rest van de middag niet meer achter vandaan komen.

De rollen zijn compleet omgedraaid

De rollen binnen het huishouden zijn ook omgedraaid. Niet op de manier dat ouders niks meer te zeggen hebben en kinderen de baas zijn, maar wel dat de kinderen vaker de ouders helpen dan de ouders de kinderen. Vroeger zou je je vader hebben gevraagd of hij eventueel bij jou thuis even wil helpen met het ophangen van de lamp met sensor voor buiten, maar tegenwoordig belt je vader jou op of je hem wilt helpen met het installeren van zijn nieuwe tablet, omdat hij niet weet hoe dat werkt. Je hoeft ook minder hulp aan je ouders te vragen, omdat je tegenwoordig alles bijna kan vinden op het internet.

Berichten zijn belangrijker dan cadeaus

Nog iets dat erg veranderd is in de afgelopen jaren is je verjaardag vieren. Vroeger kon je niet wachten totdat je jarig was, omdat iedereen die dicht bij je stond op je verjaardag kwam en leuke cadeaus met zich meenam. Tegenwoordig is het bijna belangrijker om zoveel mogelijk berichten via social media te krijgen, dan dat je cadeau krijgt. Je kijkt om de paar minuten of iemand alweer een nieuwe reactie heeft geplaatst, zodat je met je vrienden kan vergelijken wie meer of minder felicitaties heeft ontvangen op zijn verjaardag. Je zou dus kunnen zeggen dat felicitaties via de mobiel als een cadeau kunnen dienen. Maar of dat nou echt een goed teken is?

Rennen voor de gezondheid of voor de selfie?

Sporten is in de jaren ook erg veranderd. Het is makkelijk om te zeggen dat iedereen voor zichzelf moet sporten en dit ook alleen maar voor zichzelf moet doen. Het is natuurlijk wel wat ingewikkelder dan dat. Je wil namelijk ook dat andere mensen je zien staan en dat ze vinden dat je er goed uitziet, dus ergens sport je ook met de gedachten dat andere mensen jou zien. Alleen is het tegenwoordig erger geworden, omdat je meteen op social media kunt plaatsen hoeveel je sport en wat de vooruitgang hiervan is. Dus de vraag is of je het überhaupt nog wel voor jezelf doet of alleen voor de likes?

Eerst een foto en dan pas aanvallen

Als laatste vergelijking met vroeger gaan we het over eten hebben. En wie houdt er nou niet van eten? Alleen, wanneer het geserveerd wordt, moet je vaak nog even wachten voordat je gaat aanvallen, want er moet eerst nog een foto gemaakt worden, om het lekkere voedsel op social media te plaatsen, zodat andere ook kunnen zien dat je lekker uit eten wil. De conclusie is dus, dat je altijd en overal moet laten doen wat je aan het doen bent. Alleen is dit wel zo gezond?