Zo wordt je een nailart expert - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16672
post-template-default,single,single-post,postid-16672,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 okt Zo wordt je een nailart expert

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken en de eerste indruk is in de meeste gevallen allesbepalend. Wil jij een goede eerste indruk achterlaten? Je uiterlijke verschijning speelt een grote rol in het maken van een goede indruk. Niet alleen jouw gezicht, haren en kleding moeten er goed uitzien, ook je handen moeten netjes en verzorgd zijn. Je handen zijn immers een visitekaartje dat je altijd bij je hebt. Het is belangrijk dat zowel de huid als de nagels verzorgd zijn. Ben jij altijd bezig met het lakken van je nagels en wil je jouw skills naar een hoger niveau tillen, zodat je ook de nagels en handen van anderen kan verzorgen? Dan is een baan als nagelstyliste iets voor jou.

De basis

Een erkende nagelstyliste wordt je alleen als je leert werken met professionele nagellaktechnieken, zoals acryllak en/of gellak. Deze technieken leer je op een nagelstyliste opleiding. Een nagelstyliste opleiding leert je de basis van het professionele nagellakken. Na deze opleiding ben je in staat om jouw klanten te voorzien van professionele nagels in een effen kleur. Voor sommige klanten is dat genoeg. Echter, veel klanten hebben speciale eisen en willen elke keer naar huis met een artistieke, unieke nagel. Om jouw klanten te kunnen bieden waar ze om vragen is het belangrijk dat jij speciale technieken beheerst en altijd op de hoogte bent van de laatste trends.

Specialisatie

Wil jij een aantal speciale technieken leren zodat je jouw klanten zo goed mogelijk van dienst kunt zijn? Speciale nageltechnieken leer je het best door een cursus te volgen aan een erkend nagelinstituut. De ervaren docenten van het nagelinstituut kunnen je alle ins en outs van de techniek leren.

Een unieke, zeer populaire nageltechniek is nailart. Met behulp van nailart zet je de meest bijzondere nagels. Nailart is een lastige techniek die je alleen goed leert door een nailart cursus te volgen. Tijdens een nailart cursus krijg je eerst theorie en vervolgens ga je aan de slag in de praktijk. Je rond de cursus af met een deelnamecertificaat.

Practice makes perfect

Het volgen van een nailart cursus maakt je helaas niet direct een nailart expert. Daarvoor is veel oefening nodig. Na het volgen van de cursus is het daarom verstandig om eerst een aantal oefenmomenten in te plannen, want: practice makes perfect. Door zelf eerst goed te oefenen beheers je de techniek na een tijdje volledig en kun je deze techniek op een hoog niveau aanbieden in jouw salon. Zo weet je zeker dat het eerste nailart set een groot succes wordt.