Witte tanden krijgen op een natuurlijke manier - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15550
post-template-default,single,single-post,postid-15550,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

20 mei Witte tanden krijgen op een natuurlijke manier

In de huidige maatschappij is het hebben van een gebit met mooie witte tanden vaak een groot voordeel. Zo bieden werkgevers je bijvoorbeeld eerder een baan aan als je je stralende witte lach hebt laten zien tijdens een sollicitatiegesprek. Ook vergroot een wit gebit je kansen in de liefde: uit onderzoek is gebleken dat het merendeel van de vrouwen een man beoordeelt op zijn gebit. Ben je ontevreden over je gebit, dan zijn er een aantal mogelijkheden om het te verbeteren. Hierbij wordt vaak gedacht aan het bleken van de tanden. Dit is echter vrij prijzig en ook niet ongevaarlijk. Daarom zijn er mensen die zweren bij meer natuurlijke manieren om witte tanden te krijgen.

 

Sinaasappelen en aardbeien

Er zijn talloze tips en tricks om op een natuurlijke wijze witte tanden te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten voedsel die je over je tanden kunt wrijven om ze witter te maken. Een voorbeeld hiervan is de sinaasappel. Onder meer in Thailand gelooft men dat het goed is voor je gebit om met de witte kant van een sinaasappelschil over je tanden heen te wrijven. Hier zit namelijk zuur in dat je tanden witter maakt. Hetzelfde geldt voor de aardbei; ook hierin zitten zuren die je tanden op natuurlijke wijze bleken. Vooral het binnenste witte gedeelte van de aardbei werkt goed.

 

Alternatief poetsen

In plaats van je tanden te poetsen met tandpasta kun je ook een aantal andere dingen gebruiken om ze mooi wit te krijgen. Sprenkel bijvoorbeeld een paar druppels kruidnagelolie over je tandenborstel en poets vervolgens je tanden. Ook kurkuma of geelwortelpoeder is effectief. Hoewel dit poeder knalgeel is zorgt het juist voor een wit gebit als je het ermee poetst. Je kunt ook baksoda gecombineerd met citroen op je tanden aanbrengen. Doe dit echter niet te lang om schade aan je tandglazuur te voorkomen. Voeg eventueel nog wat zout, dat een reinigende werking heeft, toe aan het mengsel voor een beter resultaat. Een vreemdere methode is het poetsen van je tanden met kruimels van verbrand brood. Het klinkt misschien vies, maar in bepaalde delen van Iran schijnt het gebruikelijk te zijn.

 

Knapperige groenten

Het simpelweg eten van bepaalde groenten kan ook bijdragen aan het krijgen van witte tanden. Knapperige groenten zoals wortels en broccoli helpen bijvoorbeeld met het verwijderen van tandsteen en tandplak. Bij het kauwen schuren ze als het ware je tanden schoon. Ook het eten van een zure appel is goed voor je gebit. Net als in een aardbei zitten er zuren in een appel die gele aanslag op je tanden bestrijden.

 

Witte tanden met facings

Kortom, er zijn vele mogelijkheden om op een alternatieve en natuurlijke manier witte tanden te krijgen. Wees te allen tijde voorzichtig. Als het gaat om zuren loopt het glazuur op je tanden al snel gevaar. Ben je er niet van overtuigd dat één van deze methoden voor jou geschikt is om je gebit wit te krijgen? Overweeg dan eens om facings te laten plaatsen. Dit zijn een soort schildjes die op je tanden worden geplaatst. Hierdoor ben je in één klap in het bezit van een mooi wit gebit. Het krijgen van witte tanden was nog nooit zo makkelijk!