Voordelen van tweedehands merkkleding - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17021
post-template-default,single,single-post,postid-17021,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Tweedehands kleding

28 jun Voordelen van tweedehands merkkleding

De laatste jaren wordt vintage merkkleding, oftewel tweedehands merkkleding steeds populairder. Zo merken ook wij van Abeltje.nl de winkel voor tweedehands merkkleding baarn dat steeds meer (jonge) mensen ervoor kiezen om tweedehands kleding te kopen. Dit heeft dan ook vele voordelen, lees hieronder de grootste voordelen.

Draag bij aan het milieu

Iedereen heeft wel kleding in zijn of haar kast hangen die slechts enkele keren gedragen worden. Wat natuurlijk zonde is. Zeker als het gaat om gloednieuwe kleding is het zonde én slecht voor het milieu om kleding weinig te dragen. 

De grootste reden om tweedehands kleding te dragen is dat je bijdraagt aan een duurzamere wereld. Zeker als je meegaat in “fast fashion” trends is dit slecht voor het milieu. Bij deze kleding fabrikanten wordt veel water verspild en stoten ze ook gevaarlijke chemicaliën uit. Ook is de kleding slecht of helemaal niet recyclebaar. 

Unieke kledingstukken

Tweedehandskleding shoppen is echt een dag uitje, het vinden van leuke kledingstukken is niet altijd zo makkelijk. Maar als je leuke kleding vind dan is het ook vaak een uniek item dat je weinig andere mensen zult zien dragen. Een 2e hands kledingwinkel bezoeken? Dan is het altijd een verassing welke kledingstukken je tegenkomt. Vintage kleding is over het algemeen van hogere kwaliteit als de “fast fashion” kleding die je in de meeste kledingwinkels tegenkomt.

Bespaar geld

Kleding shoppen is vaak erg duur. Voor je het weet ben je honderden euro’s kwijt aan kleding die je enkele keren draagt. Als je gaat shoppen in een tweedehands kledingwinkel bespaar je veel geld en kan je voor weinig geld veel kleding kopen. Ook merkkleding is een stuk voordeliger!

Leuk uitje

Tweedehandskleding shoppen is een hartstikke leuk uitje. Je gaat zoeken tussen allerlei soorten kleding op zoek naar een kledingstuk dat je aanspreekt en bij je past. Het leuke hiervan is dat je niet kijkt tussen collecties met kleding, maar allemaal verschillende unieke kleding.