Tips voor het krijgen van mooie gezonde haren - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16300
post-template-default,single,single-post,postid-16300,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

10 jan Tips voor het krijgen van mooie gezonde haren

Elke vrouw droomt van prachtige mooie en gezonde haarlokken. Niet alleen ziet dat er gezond uit, maar het geeft ook uitstraling en je zult er een stuk aantrekkelijker uit zien. Helaas heeft iedereen wel eens een bad hairday.. Of kom het bij jou weleens vaker voor? Sommige meiden wassen elke dag hun haar, maar dit is zeker niet gezond en op lange termijn kan je dan vaar wel zeggen tegen jouw gezonde haar. Wij geven jou een paar tips voor mooie gezonde haren.

Tip 1: Was jouw haar niet te vaak

Als je jouw haar te vaak wast, dan krijg je juist dat het sneller vet wordt. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Door te vaak wassen haal je talg weg van de hoofdhuid wat juist nodig is voor hydratatie. Zonder talg wordt er juist meer talg geproduceerd wat kan resulteren in een overschot wat leidt tot vet haar! Het advies is om jouw haar zo min mogelijk te wassen. Probeer zo’n 2x per week. Heb je nu al snel last van vet haar? Probeer dan eens een weekje als je de deur weinig uit hoeft jouw haar helemaal niet te wassen. Op het begin wordt het heel vies en vet, maar op lange termijn heeft het voordelig resultaat.

Tip 2: Niet wassen voor stug en volumineus haar!

Je zult het vast wel herkennen dat wanneer je jouw haar net hebt gewassen je haar heel glad is en slap naar beneden hangt. Totaal geen volume! Vaak na de tweede of derde dag is het haar iets stugger waardoor het meer volume heeft. Je hebt dan vaak een mooie volle bos en een knotje of staart ziet er dan ook vaak beter uit.

Tip 3: Gebruik een conditioner 

Natuurlijk zal je wel een keer jouw haar moeten wassen. Mijn advies is om tijdens het wassen dan een crèmespoeling of conditioner te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het haar zachter wordt en klitten makkelijk uit kam baar zijn. Schwarzkopf heeft een hele fijne conditioner. Deze is mijn favoriet. Dove heeft ook hele fijne. Je kunt ook af en toe eens een haarmaster gebruiken. Deze zijn vaak wel iets prijziger.