Minimalistische ringen en oorbellen voor elke gelegenheid - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17436
post-template-default,single,single-post,postid-17436,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

12 aug Minimalistische ringen en oorbellen voor elke gelegenheid

Minder is meer, deze uitdrukking geldt ook zeker voor sieraden. Met minimalistische ringen of oorbellen kun je op een subtiele wijze een outfit helemaal compleet maken. Op deze pagina geven we praktische tips om met minimale sieraden een maximale impact te maken!

 

Less is More

De uitdrukking “Less is More” stamt uit het minimalisme, een kunststroming dat vlak na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan. Al eerder waren overeenkomstige elementen terug te vinden in de industriële stijl. Daar werden strakke lijnen gebruikt als tegenhanger van de barok stijl die daarvoor populair was. In fashion is het kleine zwarte jurkje van Coco Chanel onlosmakelijk verbonden met minimalisme. Als we naar sieraden kijken zien we dat minimalistische ringen en minimalistische oorbellen momenteel helemaal ‘hot’ zijn.

 

Mag het iets minder zijn?

Na een periode van overvloed en excessen, volgt een periode van rust en eenvoud. Nu zien we een duidelijke focus op minimaal design, zeker in de wereld van fashion. Het mag eenvoudig zijn, de kwaliteit staat voorop. En bij minimaal design zie je direct of een product oneffenheden bevat. Eenvoudige jeans, witte sneakers en een T-shirt, meer is niet nodig om een statement te maken. En dat statement is dat jouw persoonlijkheid en karakter al voldoende is om indruk te maken. Franje is overbodig, en biedt hooguit een accent om jouw look compleet te maken.

 

Minimaal met sieraden

Als je helemaal verzot bent van kettingen, armbanden, tiara’s en andere extravagante sieraden, dan zal de trend naar minimaal wellicht aan je voorbijgaan. Toch zul ook jij moeten toegeven dat het soms wel erg praktisch is om ‘kaal’ voor de dag te komen. Toch hoeft dit zeker niet saai te zijn, integendeel zelfs. Met ringen en oorbellen kun je iedere look compleet maken.

 

Minimalistische ringen

Bij minimalistische ringen moet je denken aan een ring die compleet egaal is, glanzend of mat. Er is geen boven- of onderzijde, de cirkel is perfect rond. Dit is niet voor niets een populair type trouwring, het staat onder andere symbool voor eeuwige liefde. Het is ook een heel praktisch design, met een gladde, effen ring kun je lekker aan het werk zonder eerst jouw zilveren of gouden ring in een doosje veilig te stellen. Een gedraaide kabel motief is strak en toch heel sierlijk. Bij minimalistische ringen is de kwaliteit van de afwerking wel van belang. Want minder details betekent dat oneffenheden ook sneller in het oog springen. Kies daarom voor kwaliteit. Ingelegde stenen mogen nog steeds, ook hier is eenvoud het devies. Een enkele steen, geen kermis en niet teveel verticale hoogte of gelaagdheid.

Minimalistische oorbellen

Kettingen en armbanden slaan we eventjes over. Die zijn toch meer decoratief en passen niet binnen een eenvoudige styling. Voor minimalistische oorbellen kun je in basis dezelfde principes hanteren die ook voor de ringen van toepassing zijn. Glad afgewerkt, geen kleine details en niet te opvallend. Grote hangers met toeters en bellen laat je even varen, strakke ringen van afwijkend formaat staan erg mooi. Een ingelegde parel of een enkele diamant is zeker mogelijk, zolang het maar geen kermis wordt.

 

Doe meer met minder, ga voor kwaliteit, niet kwantiteit. Wat is jouw “little black dress” op het gebied van sieraden?

Bron: https://www.finaste.nl/