Make-up trends voor herfst en winter 2021 - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17699
post-template-default,single,single-post,postid-17699,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Make-up

15 sep Make-up trends voor herfst en winter 2021

Met een zomer die alweer teneinde loopt, is het tijd om uit te kijken naar de herfst en de winter. Pluizige bankkleedjes, sfeervolle kaarsjes, dampende kopjes thee, daar denken we natuurlijk aan bij deze seizoenen. Stiekem toch wel weer lekker kneuterig. Maar er zijn meer belangrijke zaken die samenhangen met de seizoenen. Zoals make-up. Hieronder een aantal trends die jou seasonproof maken voor de koude maanden.

Felle kleurtjes

Bij de herfst denken we natuurlijk aan prachtige felle kleuren, maar Nederland kenmerkt zich in het najaar ook vaak door een laaghangend wolkendek, druilerige buien en lekker veel grijs. Niet getreurd, want met de trend van kleurrijke oogschaduw word jijzelf de tegenhanger van al dat grijs en grauw. Je kunt denken aan kleurtjes als rood, oranje en geel. Lekker zonnig. Niet zo van de warme tinten? Kies dan voor blauw en pak het vooral niet subtiel aan. Deze kleur mag echt opvallen. Kies voor een mooie, heldere tint. En natuurlijk eentje die jouw ogen laat spreken.

Huidtinten

Hou je zelf wat meer van een naturel make-up? Dan zit je eveneens goed de komende maanden. Ook met een make-up gebaseerd op huidtinten ben je namelijk helemaal on trend. Kies voor donkere en lichte tinten die passen bij jouw specifieke huidskleur. Creëer hier vervolgens schaduw en licht mee. Een vuistregel die je hierbij gaat helpen: maak lichter wat je naar voren wilt halen en iets donkerder wat je naar achteren wilt brengen. Met schaduw en licht kun je accentueren wat jij wilt, en wel op een heel subtiele manier.

Wenkbrauwen als eyecatcher

Nog een trend die wint aan populariteit zijn de omhoog geborstelde wenkbrauwen. Deze trend pas je heel gemakkelijk toe. Kam je wenkbrauwen omhoog en houd ze in model met bijvoorbeeld brow soap. Met deze trend vallen je wenkbrauwen extra op en dat betekent dat je niet direct extra make-up nodig hebt. Ben je niet gelijk fan van de omhoog geborstelde wenkbrauw look? Lekker volle, natuurlijke wenkbrauwen doen het ook goed. Ben je niet gezegd met de benodigde hoeveelheid wenkbrauwhaartjes? Dan creëer je deze look gemakkelijk zelf met een wenkbrauwpotlood en highlighter die je aanbrengt direct onder je wenkbrauw. Hierdoor komen je wenkbrauwen meer naar voren.

Donkere lippen

Liever de mond accentueren? Dat kan ook. In de donkere maanden van het jaar keren ook de donkere tinten lippenstift terug. Denk aan kleurtjes als aubergine en bordeauxrood. Je kunt ervoor kiezen deze lippenstift strak aan te zetten met een lipliner in dezelfde tint. Hiermee ga je voor een klassieke look. Hou je van een beetje glans? Met een lipglossje kun je dit najaar niet mis gaan. Maar ook een meer matte tint op de lippen mag zeker. Kies dan bijvoorbeeld voor een Bourjois Rouge Velvet lipstick.