Last van razorburn? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16096
post-template-default,single,single-post,postid-16096,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

03 jul Last van razorburn?

Razorburn is de irritatie die zich kan vormen na het scheren. De huid is gevoelig en geeft een branderig gevoel, wat natuurlijk niet fijn is. Gelukkig is er een goede oplossing tegen razorburn en ingegroeide haartjes. Van het soort scheermes tot je gebruikt tot de verzorgingsproducten en hoe je je huid voorbereid op een scheerbeurt.

 

Scheermes

Als je elektrisch scheert of met cartridge scheermesjes en je last hebt van je huid na het scheren, is het goed om een ouderwets scheermes te overwegen. De irritatie doet zich vaak voor omdat er aan de haartjes word getrokken door de scheermesjes. Er zit zo weinig ruimte tussen de mesjes in een cartridge, dat de haartjes er soms moeilijk tussenuit komen. Dit veroorzaakt het trekkende gevoel en dus irritatie. Een ouderwets scheermes, zoals een safety razor of een open scheermes heeft veel meer ruimte tussen het enkele mesje en de scheerkop. Dit zorgt ervoor dat het mesje dichter op je huid komt en voorkomt het trekkende gevoel.

 

Voorbereiding scheerbeurt

 Naast een ander scheermes is een goede voorbereiding op je scheerbeurt noodzakelijk. De scheerschuim die je in de supermarkt koopt zit vol met chemicaliën en biedt bij lange na niet dezelfde bescherming als een echte scheerzeep. Scheerzeep komt in harde vorm en kan je met een beetje water en een scheerkwast omtoveren tot een ruik, dik en voedzaam schuim. Deze scheerzepen zijn een stuk goedkoper en zitten vaak vol met natuurlijke en verzorgende ingrediënten.

Om je huid en je scheerzeep perfect voor te bereiden heb je een scheerkwast nodig. Een scheerkwast helpt niet alleen bij het aanmaken van het schuim, maar scrubt je huid ook tijdens het aanbrengen van het schuim. Door je scheerzeep aan te brengen met een scheerkwast verwijder je dus dode huidcellen en voorkom je ingroeiende haartjes. Niet te vergeten dat dit helpt bij het voorkomen van sneetjes en andere irritaties.

 

Afronding scheerbeurt

 Om je scheerbeurt vervolgens goed af te ronden is het aan te raden je gezicht met koud water te wassen en een goede aftershave balsem te gebruiken. Het koude water helpt bij het sluiten van je poriën, wat het ingroeien van haartjes vermindert. Een goede aftershave helpt je huid te herstellen en zal je huid hydrateren.