Het onderhouden van je overhemd - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15547
post-template-default,single,single-post,postid-15547,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

20 mei Het onderhouden van je overhemd

Heb je een duur overhemd aangeschaft? Dan wil je hem natuurlijk goed onderhouden om ervoor te zorgen dat het overhemd er goed uit blijft zien. Hieronder een aantal tips en tricks om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van je nieuwe aankoop.

 

Oeps, geknoeid en nu?

Zit er een vlek op je overhemd probeer dan eerst zoveel mogelijk het vuil weg te deppen. Het wrijven over de vlek met een natte doek is een veel voorkomende fout die gemaakt wordt. Hierdoor dringt het vuil alleen maar dieper in de stof. Na het deppen gebruik je pas een natte doek met een beetje zeep of wasmiddel om het verder schoon te maken. Op deze manier krijg je je overhemd gemakkelijk schoon en hoeft hij niet gelijk in de was.

 

Overhemd in de wasmachine

Om je overhemd goed te onderhouden mag het op een maximale temperatuur van 40 graden worden gewassen. Zet je de wasmachine op een hogere stand dan is het risico groot dat de stof krimpt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De droger is daarom een absolute no-go voor het onderhouden van een overhemd. Zeker katoen moet voorzichtig gewassen worden. Het krimpt snel en mag daarom niet hoger dan op 30 graden gewassen worden.

 

Strijken

Een andere tip voor het onderhouden van je overhemd heeft betrekking op het strijken. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk kreukels in zitten na het wassen, moet je hem direct ophangen. Als je het overhemd gaat strijken let er dan goed op de aangegeven maximale temperatuur. Dit is te vinden in de wasvoorschriften op het label. De advies temperatuur kan namelijk per stof verschillen.
Er zijn vast weleens van die dagen dat je geen tijd of zin hebt om je overhemd(en) te strijken. De ultieme oplossing hiervoor zijn de strijkvrije overhemden. Hierbij komen de overhemden kreukvrij uit de wasmachine en scheelt het je strijkwerk.

 

Onderhouden door middel van stomen

Het is natuurlijk erg zonde als een bepaalde vlek na een aantal wasbeurten nog steeds zichtbaar is. Geen ramp, want er is nog een optie. Een andere manier om je overhemd te onderhouden is de stomerij. Bij een stomerij heeft men goede kennis over stoffen en weten ze wel raadt met de meest hardnekkige vlekken. Het voordeel dat stomen met zich mee brengt is dat het zo min mogelijk de stof doet krimpen en slijten. Ook kan je hier uiteraard terecht voor advies rondom het onderhouden van je overhemd.
Mocht je beslissen om een overhemd aan te schaffen of heb je dagelijks één aan, denk dan zeker even aan deze tips en tricks om hem goed te onderhouden zodat hij er voor een langere tijd goed uit blijft zien.