Handige tips voor het onderhouden van je schoenen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15965
post-template-default,single,single-post,postid-15965,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 mrt Handige tips voor het onderhouden van je schoenen

Iedere vrouw heeft meerdere paren schoenen. Vrouwen hebben verschillende stijlen van kleding waar ook een andere soort schoen onder gedragen moet worden. Sneakers onder een jeans, laarzen onder een kort rokje en pumps onder een mantelpakje. Hoewel mannen minder het schoeisel op hun kledingstijl afstemmen hebben ook zij tegenwoordig vaak meer dan één paar schoenen. Om deze paren een lang leven te schenken moeten de schoenen onderhouden worden. Hiervoor hebben we de volgende handige tips opgesteld.

Materiaal beschermen

Problemen kan je altijd beter voorkomen dan genezen. Dit geldt ook voor het onderhoud van je schoenen. Sommige materialen zijn maar moeilijk schoon te maken. De eerste tip is dan ook om je schoenen met een beschermlaag in te spuiten waardoor ze vuil en water afstoten. Sprays waarmee je schoenen vuil- en vochtafstotend maakt kan je in vrijwel alle schoenenwinkels kopen en kunnen vaak op alle soorten materialen gebruikt worden.

Pasvorm behouden

Een gevaar van schoenen is dat zij hun pasvorm kunnen verliezen. Dit is meestal een probleem bij damesschoenen zoals leren laarzen. Om de pasvorm te behouden kan je twee verschillende maatregelen treffen. De eerste is spanners in de schoenen zetten wanneer je deze niet gebruikt. Voor laarzen zijn speciale spanners verkrijgbaar die ook het bovenste deel in de juiste vorm houden. De tweede tip is om schoenen regelmatig te laten rusten. Wissel paren om en draag een paar dagen een andere schoen zodat een paar de oude pasvorm weer kan aannemen.

Extra onderhoudstips

Het onderhoud van schoenen houdt natuurlijk niet op bij het materiaal beschermen en de pasvorm behouden. De diverse materialen moeten ook op verschillende manieren schoongemaakt worden wanneer ze vuil zijn geworden. Veters kan je vaak wassen maar gooi niet de hele sneaker in de wasmachine. Stinkende zweetlucht uit de schoenen kan voorkomen worden met een spray maar ook door het afwisselen van paren. Verder kost een schoenzool vervangen vaak een stuk minder dan een nieuw paar schoenen.