Beautytip - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16570
post-template-default,single,single-post,postid-16570,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 aug Beautytip

een serum voor pluizig haar

Vooral in de winter is het raak: menig vrouw krijgt last van pluizig haar. Er zijn meerdere oorzaken, die niet alleen te maken hebben met de lagere temperaturen. Ook de manier van douchen, het gebruik van shampoo en zelfs de borstel die je gebruikt hebben invloed op de structuur van je haar. Een belangrijke oorzaak is het gebrek aan vocht in je haar. Om je haar en hoofdhuid weer even de oppepper te geven die het verdient kun je gebruik maken van verschillende serums en haarproducten. Zo kan je terecht bij het merk John Frieda voor futloos, droog en/of beschadigd haar. Wij zetten alle voordelen voor jou op een rij!

Wat is een serum en wat doet het?

Wat is een haarserum precies en wat doet het met je haar? Een haarserum is vaak een stukje duurder dan andere haar producten als shampoo of conditioner. Dit komt omdat serum een heel geconcentreerd product is. Haarserum bedekt het oppervlak van je haar en beschermt het tegen zon en vervuilende stoffen. Je kunt het gebruiken als extra verzorging voor je haar maar ook als  bescherming voor bijvoorbeeld de hitte van een stijltang of als maatregel voor pluizig haar. Je kunt een haarserum ook goed vergelijken met een haarolie, maar toch is dit niet hetzelfde.

Overeenkomsten en verschillen met haarolie

Het verschil tussen haarolie en haarserum zit hem niet zozeer in de samenstelling. Het zijn beide oliën die je aan kunt brengen in je haar na het wassen. Beide zorgen ze voor bescherming van het haar. Je komt het verschil tegen in de manier waarop het in het haar wordt opgenomen. Haarserum komt op het haar te liggen en vormt als het ware een beschermlaagje over het haar heen. Een haarolie trekt echt in het haar en voedt je haar van binnenuit. Daarom kun je zowel olie als serum tegelijkertijd gebruiken. Je hebt van beide producten maar een kleine hoeveelheid nodig.

In de winkel of bij de kapper

Haarserum is dus een handig middel om van pluizig of droog haar af te komen. Je kunt zelf serum kopen in een drogisterij, maar ook bij de kapper kun je terecht voor een serumbehandeling. Hierbij kijken kappers goed naar je haar en maken ze gebruik van speciale serums die jouw pluizige haar weer glanzend en glad maken.