4 feiten over de avocado - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16652
post-template-default,single,single-post,postid-16652,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

12 okt 4 feiten over de avocado

De avocado is de laatste jaren enorm gestegen in zijn populariteit. Hierover zijn ook de nodige feiten en fabels verspreid. Wist je bijvoorbeeld dat een avocado een fruitsoort is? Iets wat voor velen nog als groente wordt gezien! Lees meer feiten over de avocado in onderstaand artikel. Ontdek wat deze ‘wondervrucht’ te bieden heeft, naast heerlijke avocado olie.

1. Goed voor huid, haar & nagels

Avocado is naast een heerlijke fruitsoort, ook goed voor diverse delen van het lichaam. Zo kan een avocado ook zijn positieve bijdrage leveren aan huid, haar en nagels. De avocado is rijk aan omega 9 vetzuur, dit is een goede ondersteuning voor de huid. Het kan de roodheid van een huid verminderen en repareert beschadigde huidcellen, voor een gezonde uitstraling. Daarnaast kan een avocado ook bijdragen aan de zachtheid van je haar, doordat de vrucht ook rijk is aan omega 3 vetzuren. Gebruik avocado als masker voor je haar en zie wat er gebeurt! Heb je nog wat avocado over? Smeer dit dan op je nagels en nagelriemen. Na een paar keer insmeren, zie je de werking terug in aanzienlijk sterkere nagels.

2. Bloeddrukverlagend

Naast diverse uiterlijke kenmerken, kan avocado ook veel voor het lichaam betekenen. Bij bloeddruk draait het om de balans tussen kalium en natrium en avocado is uitermate geschikt om hier zijn steentje aan bij te dragen. Avocado kan namelijk de kalium –en natriumniveaus in evenwicht brengen waardoor de bloeddruk omlaag gaat. Te veel zout eten zoals chips, zoute pepsels en kaas zorgen voor te veel natrium, wat kan resulteren in een hoge bloeddruk. Zorg dus dat je avocado verwerkt in je dagelijkse eten. Wist je trouwens dat er ook veel recepten met avocado voor kids te vinden zijn?

3. Beschermt tegen kanker

Over deze wondervrucht is nog niemand uitgepraat, zo blijkt namelijk dat avocado ook bescherming tegen kanker biedt. Dit komt omdat avocado’s rijk zijn aan foliumzuur, ook wel bekend als vitamine B11. Foliumzuur kan ook uit diverse andere voedingsbronnen gehaald worden, zoals: peulvruchten, wortels en noten.

4. Hoge voedingswaarde

Naast diverse helende eigenschappen voor zowel de buitenkant als de binnenkant van het lichaam, bevat avocado uiteraard ook een hoge voedingswaarde. Avocado is namelijk rijk aan eiwitten, gezonde vetten, diverse mineralen, vezels en vitamines zoals B5, B6, B11 en C. Dit tezamen zorgt ervoor dat ziektes kunnen worden voorkomen/bestreden en dat het lichaam gezond blijft. Door de hoeveelheid vezels wordt de stoelgang bevorderd en helpt het preventief tegen darmkanker. Daarnaast zorgt de avocado voor een lang en verzadigd gevoel bij een ieder. Let wel op: een avocado bevat goede vetten, maar eet dit wel met mate!

De avocado mag als een wondervrucht beschouwd worden, gezien zijn vele positieve eigenschappen. Daarnaast is de vrucht in tal van gerechten een heerlijke toevoeging en mag het niet meer ontbreken in je dagelijkse voeding. Maak kennis met de vele voordelen en de heerlijke smaak van deze multi inzetbare vrucht!