5 tips waardoor je je fitter voelt - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15481
post-template-default,single,single-post,postid-15481,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 apr 5 tips waardoor je je fitter voelt

Steeds vaker proberen instanties mensen aan te zetten tot een gezondere levensstijl om verschillende gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan overgewicht, hart- en vaatziekten, enzovoorts. Ook wij geven je graag vijf handige tips om je gezondheid te verbeteren wat niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je uitstraling! Door gezond te leven, zie je er vaak ook een stuk fitter uit.

 

Tip 1: beweeg voldoende!

Het klinkt als een cliché, toch is het van groot belang: beweeg voldoende. Neem bijvoorbeeld de trap bij je werkgever, ga op de fiets naar de supermarkt en probeer in ieder geval een of twee keer per week te sporten.

Tip 2: stop met roken

Veel mensen vinden het lastig om te stoppen met roken, toch heeft dit een zeer positieve invloed op je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan een verkleinde kans op longkanker!

Tip 3: eet veel groente

Niet alleen het eten van fruit is belangrijk, eet ook voldoende groente! Groentes bevatten andere vitamines en voedingsstoffen dan fruit, die minstens net zo belangrijk zijn.

Tip 4: beperk het snoepen tussendoor

Een groot risico voor veel mensen die willen afvallen is dat zij tussen de maaltijden door veel snoepen. Denk aan koekjes, snoepjes en andere tussendoortjes. Juist deze tussendoortjes maken je vaak dikker en zwaarder.

Tip 5: eet vezel- en eiwitrijk

Veel mensen kiezen voor witbrood, mede omdat kinderen dit vaak lekkerder vinden. Het is echter veel gezonder om te kiezen voor vezelrijk voedsel, zoals meergranen pasta, bruinbrood, enzovoorts. Daarnaast zijn eiwitten ook erg belangrijk omdat ze functioneren als bouwstenen voor jouw spieren. Veel eiwitten voorkomen ook het ‘honger-gevoel’ en daarmee wordt de kans op het tussendoor snoepen kleiner gemaakt. Producten die veel eiwitten bevatten zijn bijvoorbeeld: Magere kwark, Eieren (natuurlijk), Kip- en/of kalkoenfilet! Wanneer deze producten niet echt jouw ding zijn, kun je jouw eiwitten ook aanvullen middels het nemen van een eiwitshake (zonder toevoegingen).