4 Tips om te besparen op energiekosten in de winter - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16684
post-template-default,single,single-post,postid-16684,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

06 nov 4 Tips om te besparen op energiekosten in de winter

Tijdens de wintermaanden verbruiken de meeste mensen veel energie. De verwarming wordt veelvuldig hoger gezet om het binnen lekker warm te houden. Deze warmte brengt echter wel kosten met zich mee. In dit artikel leg ik uit hoe je kan besparen op het gebied van verwarming, isolatie, verlichting en energieleverancier in de winter.

 

  • De verwarming

 

Tijdens de winter staat de verwarming vaak aan, omdat het buiten koud is. Zelfs tijdens de winter kun je besparen op energiekosten. Als je voor een lange tijd niet thuis bent is het verstandig om de verwarming uit te zetten. Ga je voor maar heel even de deur uit, laat je verwarming dan aanstaan. Het opstarten van de verwarming kost namelijk meer energie dan het aan laten staan wanneer je even weg bent. Zet de verwarming in de ruimtes die je niet gebruikt uit en sluit altijd de deuren zodat de warmte binnen blijft.

 

  • De isolatie

 

Een goede isolatie van je huis scheelt enorm in je energiekosten, omdat je dan minder warmte verliest. Het hebben van dubbel glas bij de ramen zorgt voor veel minder warmteverlies. Dubbel glas is een goede investering in je huis en zorgt op lange termijn voor een besparing in je energiekosten. Ook rolluiken zorgen ervoor dat je minder warmte verliest. Als je geen rolluiken hebt kun je ook de de gordijnen sluiten als de radiator zich niet achter de gordijnen bevindt. Radiatoren hangen vaak aan een muur waardoor een gedeelte van de warmte verloren gaat in de muur. Door het ophangen van radiatorfolie tussen de muur en de radiator voorkom je dit.

 

  • Verlichting

 

In de donkere wintermaanden doen we het licht vaker aan. Je kunt echter ook besparen op de verlichting tijdens de winter. Zorg ervoor dat je het licht uit doet als je een ruimte voor langere tijd verlaat. Het aan laten staan van het licht kost onnodig veel energieverbruik. LED lampen zijn daarnaast een goede manier om op energie te besparen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten dus je hoeft niet per se tegen een fel wit licht aan te kijken. Halogeen -en gloeilampen verbruiken meer energie en kun je beter niet in je huis gebruiken als je wilt besparen op energie.

 

  • Energieleverancier

 

Aan het einde van het jaar kun je weer overstappen op een andere energieleverancier. Via een vergelijkingssite zoals Overstappen.nl kun je tot wel €450.- euro besparen op je energiekosten. Je kunt vaak het meeste geld besparen als je elk jaar overstapt op een andere energieleverancier. Je krijgt namelijk een welkomstkorting wanneer je overstapt en op die manier bespaar je enorm op je energiekosten.