Tips om te stoppen met roken - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15971
post-template-default,single,single-post,postid-15971,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 mrt Tips om te stoppen met roken

Roken is slecht voor je gezondheid. Dit kan iedereen in grote letters op een pakje sigaretten lezen. Onder rokers is de kans op kanker, hart- en vaatziekten vele malen hoger dan bij niet-rokers. De meeste mensen die roken willen eigenlijk van de gewoonte af en hebben vaak al meerdere pogingen gedaan om te stoppen. Wanneer dit nog niet gelukt is. Besef dan dat er voor jou al duizenden mensen gestopt zijn met roken. Misschien kunnen de volgende tips om te stoppen met roken helpen bij je volgende poging.

Direct stoppen

Wanneer je in je hoofd hebt zitten dat je wilt stoppen met roken om een bepaalde reden stop dan direct. Gooi de sigaretten die je nog hebt in de prullenbak. Ook alles in huis, zoals aanstekers en asbakken, kan je het beste meteen afstand van doen. Maak niet voor jezelf het plan om het roken langzaam af te bouwen en steeds iets minder te roken. Direct stoppen is vele malen effectiever om voorgoed van het roken af te komen.

Houd jezelf bezig

Voor de meeste mensen is roken vooral een gewoonte waar zij moeilijk mee kunnen stoppen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is nicotine nauwelijks lichamelijk verslavend. Je lichaam zal dan ook geen afkickverschijnselen vertonen zoals dit bijvoorbeeld wel het geval is bij drugsverslaafden. Waar mensen vooral veel moeite mee hebben is het afkicken van de gewoonte om een sigaret op te steken op specifieke momenten. Door jezelf bezig te houden op deze momenten zal je minder verlangen hebben om een sigaret op te steken.

Maak een commitment

Ook een goede tip om te stoppen met roken is een commitment naar jezelf of dierbaren maken. Spreek hardop tegen mensen uit dat je gaat stoppen met roken. Je kan misschien een dierbare die graag wil dat je stopt een belofte maken. Wat vaak ook goed werkt is samen met een andere persoon stoppen met roken. Jullie kunnen dan beide ervaringen met elkaar delen en ervoor zorgen dat je op zwakke momenten toch vast blijft houden aan het plan om te stoppen.