Schouder slijmbeursontsteking - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16624
post-template-default,single,single-post,postid-16624,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

05 okt Schouder slijmbeursontsteking

Er zijn verschillende redenen waardoor je pijn in je schouder kunt krijgen en een slijmbeursontsteking is een van de meest vervelende. Het is vaak een ontsteking die niet zomaar vanzelf weggaat en daarom moet je hiervoor naar een specialist. Lees hier hoe je een slijmbeursontsteking in je schouder ontdekt en welke vervolgstappen je kunt nemen.

Wat voel je in je schouder bij een slijmbeursontsteking?

Wanneer je een slijmbeursontsteking in je schouder hebt kun je merken dat je schouder erg warm aanvoelt. Omdat de slijmbeurs bij een ontsteking opzwelt, merk je ook dat het draaien van je hoofd pijnlijk is en dat je bewegingsvrijheid beperkt is. Omdat een ontsteking gepaard gaat met een ontstekingsreactie die ervoor zorgt dat er extra bloed naar je schouder gestuurd wordt, is deze pijn vaak constant aanwezig.

Hoe voorkom je een slijmbeursontsteking?

De waarheid is dat je een slijmbeursontsteking in de schouder nooit helemaal kunt voorkomen. Wat je wel kunt doen is de kans zo klein mogelijk houden. Een ontsteking kan plaatsvinden als gevolg van een trauma of een plotselinge overbelasting, maar in veel gevallen is het een gevolg van eenzijdige belasting. Je schouder is een kogelgewricht dat bedoeld is om je zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te geven. Wanneer je de schouder te veel op een manier belast, zoals vaak bij werknemers in de bouw gebeurt, ga je een deel van je schouder overbelasten. Zorg er daarom voor dat je je schouders voldoende beweegt door bewegingen met elkaar af te wisselen.

Als voorzorgsmaatregelen niet mogen baten

Wanneer je toch een slijmbeursontsteking in je schouder oploopt is het allereerst belangrijk om zoveel mogelijk te blijven bewegen. Dat voelt misschien wat gek, maar het voorkomt dat je schouderspieren verstijven rondom het gewricht. Blijft de pijn aanhouden, ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts of een fysiotherapeut om met oefeningen te beginnen.