No feet no horse - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16269
post-template-default,single,single-post,postid-16269,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
voeten

27 nov No feet no horse

Wees zuinig op je voeten. In de paardenwereld geldt het spreekwoord ‘no feet no horse’. Als de hoeven van een paard niet goed onderhouden worden, heeft dat een enorme invloed op de stand van zijn benen en uiteindelijk op zijn gehele lijf. Daarom wordt er over het algemeen in de paardenwereld veel aandacht besteed aan de hoeven van het paard. Bij ons mensen zijn de voeten vaak een ondergeschoven kindje en dat kan veel problemen met zich meebrengen.

Voeten weetjes

Je voeten zijn een afspiegeling van je hele gezondheid. Het blijkt dat vrouwen vier keer zoveel last hebben van hun voeten dan mannen. Je voeten bestaan uit heel veel kleine beentjes, gewrichten, banden, spieren en pezen. Hierdoor zijn ze erg flexibel. Dit brengt ook een groot gevaar met zich mee, kijk maar eens op Wikipedia wat er gebeurde in het oude China met lotusvoetjes. Maar ook in het westen maken we vaak de fout om geen grote maat damesschoenen te kopen als je voeten dat wel vereisen. Het ontstaan van likdoorns heeft hier direct mee te maken. Likdoorns ontstaan veelal door het dragen van te nauwe schoenen.

Klachten voorkomen

Naast likdoorns is ook de vorming van eelt vaak te wijten aan te veel druk op de huid. Ook te wijde schoenen kunnen eelt veroorzaken, door het constant schuiven in je schoenen. Daarnaast kunnen te kleine schoenen er ook de oorzaak van zijn dat je een ingroeiende teennagel krijgt, geen pretje. Door druk aan de zijkant van je schoen, wordt je nagelriem over de nagel heen geduwd en door druk aan de bovenkant van je schoen wordt je nagel te diep in het nagelbed gedwongen. Zo zie je maar weer dat het kopen van te kleine schoenen grote gevolgen kan hebben. Wees daarom wijs en koop gewoon die grote maat damesschoenen die jouw voeten nodig hebben.