Naar een tehuis? Geef mij maar een stoere traplift! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16498
post-template-default,single,single-post,postid-16498,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 aug Naar een tehuis? Geef mij maar een stoere traplift!

Tot je oude dag hard gewerkt hebben, iets opgebouwd, gespaard… Je geniet met volle teugen van je leven samen met je partner, familie, kinderen, kleinkinderen en naaste vrienden. Tevens ben je eigenaar van een prachtig huis met meerdere verdiepingen en hebt een mooie wagen voor de deur. That’s life… Maar een ongelukje zit soms in de kleinste hoeken. Stel je voor dat je een botbreuk oploopt tijdens je skivakantie in de Zwitserse alpen… Je revalideert en komt terug naar je prachtige villa en ziet de trap. Ouderdom komt soms met gebreken, maar dat hoeft niet altijd een punt te zijn. Soms raden (huis)artsen aan om een opname in een zorgcentrum te overwegen. Helaas wordt er vaak niet beseft hoeveel emotionele waarde er verbonden is aan het zelfstandig kunnen leven in je vertrouwde omgeving. Niet ten nadele van zorgcentra. Integendeel: het zorgzame en liefdevolle personeel kan soms juist een reden zijn om een verhuizing te overwegen.

Lekker thuis blijven wonen met een luxe traplift

Vertrekken? Waarom zou je! Je hebt immer al die jaren toch niet voor niets geïnvesteerd in een luxueuze leefomgeving waar je trots op bent en die je met je dierbaren deelt. Mocht het trappenhuis in je huisje een obstakel gaan vormen, door welke beperking dan ook, kun je dit eenvoudig overwinnen met de aanschaf van een traplift.

De wondere wereld van trapliften

Trapliften zijn te koop in allerlei vormen, soorten, uitvoeringen en maten. Als eerste is het goed om te weten wat voor trap je in huis hebt. Betreft het een rechte trap, een trap met een bocht of zelfs meerdere bochten? In het algemeen kun je zeggen dat de montage van trapliften het eenvoudigst en meest betaalbaar is bij rechte trappen. Hierbij komen de minste extra materialen kijken. Tussen 2.500 en 4.000 euro heb je een nieuwe traplift. Uiteraard speelt de lengte van de trap ook mee, dus laat je hier goed over informeren. Verrassenderwijs zijn de trapliften voor rechte trappen al binnen een paar uur gemonteerd en klaar voor gebruik!

Verschillende merken en prijzen

Net als bij diverse artikelen is er in de wereld van trapliften ook veel verschil in prijs. Er zijn veel marktleiders, waaronder Acorn, Handicare, ThyssenKrupp of bijvoorbeeld Easylifting. Mocht jouw situatie er anders uitzien dan op de foto’s van ons artikel en je budget aan de lagere kant zijn, koop of huur dan een tweedehandse traplift!