Kaak- of kincorrectie, wat past bij jouw gebit? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15863
post-template-default,single,single-post,postid-15863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 jan Kaak- of kincorrectie, wat past bij jouw gebit?

Het is belangrijk om een goed werkend gebit te hebben, zodat er geen problemen zijn bij het praten en het eten. Een voorwaarde voor het hebben van een goedwerkend gebit is het hebben van een goede kaakstand.

Een afwijkende kaakstand kan bij kinderen vaak goed worden behandeld door middel van orthodontische technieken. Echter bij volwassenen, waar de kaak niet meer groeit, kan dit alleen worden verholpen door middel van een chirurgische kaakcorrectie.

De totale behandeling duurt over het algemeen anderhalf jaar en bestaat uit een orthodontische voor- en nabehandeling. Tijdens de voorbehandeling, die gemiddeld één jaar duurt, worden de boven- en ondertandboog op elkaar afgestemd en worden er twee op elkaar passende tandbogen gemaakt. Na afloop van deze periode vindt de kaakoperatie plaats, die wordt gevolgd door de nabehandeling van ongeveer zes maanden om zo de optimale occlusie te bereiken.

Er zijn gevallen waarbij een afwijkende onderkaaktstand kan worden gecorrigeerd met behulp van een kincorrectie.

Een afwijkende kin, zowel in richting als in grootte, kan leiden tot afwijkende gezichtsverhoudingen met opvallende negatieve kenmerken, waar vrouwen maar ook mannen psychisch onder kunnen leiden. Bij Orfeokliniek hebben ze een uniek computerprogramma ontwikkeld, die gericht is op het herstel van de gezichtsverhoudingen en met het behoud van de kenmerken van het individueel. Op deze manier kan er een esthetische diagnose kunnen worden gemaakt, waarbij er door een computer een analyse wordt gemaakt. Deze analyse geeft dan de richtlijnen voor het esthetisch behandelplan.

Wel moet het gebit bij een kincorrectie aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet er sprake zijn van een ongedwongen lipsluiting en moeten de boven- en ondertanden voldoende op elkaar passen.

Een kincorrectie is wel een betaalbare oplossing voor zo’n veelvoorkomend probleem. Het gelaatscontour kan namelijk door middel van een relatief eenvoudige kincorrectie gemakkelijk herstelt worden. Deze correctie geeft een over een langere periode een stabiel resultaat.