Hoe zorg je voor een goede mondverzorging? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16668
post-template-default,single,single-post,postid-16668,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 okt Hoe zorg je voor een goede mondverzorging?

Wanneer je met iemand in gesprek bent is vaak het eerste wat ze zien je tanden en je lach. Hierdoor is voor veel mensen een mooi gebit en een goede mondverzorging een belangrijk en groot onderdeel van hun persoonlijke verzorging.  Een goede mondverzorging zorgt niet alleen voor een stralende lach maar dit voorkomt ook gaatjes en andere klachten.

Poetsen

Een van de belangrijkste onderdelen van een goede mondverzorging is het poetsen. Het wordt aangeraden door tandartsen om dit minimaal 2 keer per dag te doen, dus in de ochtend en weer in de avond. Zorg ervoor dat je een tandenborstel hebt die van goede kwaliteit is en op tijd voor een nieuwe vervangt. Vervang een tandenborstel minsten om de 3 maanden of wanneer de haren niet meer recht op staan. Bij het poetsen is het belangrijk dat je een tandpasta gebruikt waar fluoride in zit. Fluoride zorgt er namelijk voor dat je tanden tegen de verschillende zuren worden beschermd en fluoride maakt de tanden harder, zo wordt de kans op gaatjes geminimaliseerd. Om optimaal te kunnen poetsen is het belangrijk om een goede poetstechniek te hebben. Neem ook je tong mee met het poetsen, hier blijven bacteriën op zitten die slechte adem kunnen veroorzaken. Het is aan te raden om met een elektrische tandenborstel te poetsen, hiermee kan je meer tandplak weghalen dan met een normale tandenborstel.

Bezoek een tandarts

Om er zeker van te zijn dat jij je tanden goed onderhoud is het aan te raden om ieder half jaar een bezoek te brengen aan een tandarts. Een tandarts kan dan je gebit controleren en reinigen. Ook kan hij persoonlijk advies geven met tips die het beste bij jouw passen, zo kan je het beste resultaat krijgen op het gebied van je mondhygiëne.