Hoe ga je jouw uitvaart bekostigen? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16649
post-template-default,single,single-post,postid-16649,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

12 okt Hoe ga je jouw uitvaart bekostigen?

Tijdens je dagelijkse leven, ben je liever niet bezig met jouw uitvaart. Het is natuurlijk veel leuker om je te richten op mooie en leuke dingen, zoals interieur, mode, gezondheid en sporten. Toch is het zinvol om goed na te denken over je uitvaartwensen en de bekostiging hiervan. Je wilt jouw nabestaanden immers niet opzadelen met hoge uitvaartkosten. Dit hoeft ook niet, want met een uitvaartverzekering wordt jouw begrafenis of crematie door de verzekeraar betaald.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van je uitvaart. Ook al is de uitvaartverzekering niet wettelijk verplicht, toch heeft ruim twee derde van de Nederlanders een begrafenis- of crematieverzekering afgesloten. Voor deze verzekering betaal je elke maand een premie.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Er zijn verschillende redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten. De belangrijkste reden om voor een uitvaartverzekering te kiezen, is om je dierbaren niet te belasten met hoge kosten. Verder heb je met een begrafenis- of crematieverzekering ook meer zekerheid dat je uitvaart volgens jouw wensen wordt uitgevoerd. Je uitvaartwensen zijn immers vastgelegd in de uitvaartpolis.

Welke uitvaartverzekering kun je afsluiten?

De meeste verzekeraars bieden verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan, zoals:

  • Een naturaverzekering
  • Een kapitaalverzekering
  • Een sommenverzekering

Een naturaverzekering

Een naturaverzekering vergoedt de uitvaartdiensten- en goederen. Deze dekking bevat altijd de belangrijkste onderdelen van een begrafenis of crematie. Daarnaast kun je nog meer opties verzekeren, zoals een uitgebreidere koffietafel, meer bloemen of een luxere kist.

Een kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar een bepaald bedrag uit aan de nabestaanden. Met dit bedrag kan de begrafenis of crematie worden bekostigd, maar het kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden.

Een sommenverzekering

Een sommenverzekering heeft iets weg van een kapitaalverzekering. Het enige verschil is dat het uitgekeerde bedrag uitsluitend aan de uitvaart besteed kan worden.

Meer weten over uitvaartverzekeringen?

Wil je graag meer weten over de verschillende uitvaartverzekeringen? En ben je benieuwd welke uitvaartverzekering bij jou past? Kijk dan eens op Uitvaartverzekeringexpert.nl. Hier tref je een uitgebreide uitleg over de uitvaartverzekering en een kennisbank waar de diverse uitvaartbegrippen worden uitgelegd.