Zelf lekkere dingen bakken? Bekijk dan deze 3 recepten - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16632
post-template-default,single,single-post,postid-16632,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

08 okt Zelf lekkere dingen bakken? Bekijk dan deze 3 recepten

Wie droomt er niet van om als een echte keukenprinses of keukenprins de heerlijkste dingen op tafel te kunnen zetten. Een eitje bakken lukt de meeste mensen wel, maar hoe tof zou het zijn als jij bijvoorbeeld je eigen banketstaaf kunt serveren voor de visite die net heeft genoten van jouw fantastische driegangendiner. Er zijn diverse vegetarische recepten om zelf te maken en voor allerlei andere dieetwensen is er ook veel leuks te vinden. Maar welke recepten kunnen nou echt niet ontbreken als je lekker aan het bakken wilt slaan?

  1. Kaassoufflé

We beginnen met het voorgerecht, een heerlijke kaassoufflé uit de oven. Daar heb je speciale bakjes voor nodig die je invet met wat boter en daarna bestuift met wat bloem. Vervolgens maak je een roux van boter en bloem waar je in scheutjes 300 milliliter melk aan toevoegt. Dat geheel laat je zachtjes koken voor een minuut of vijf. Haal daarna de pan van het vuur en roer er vier eidooiers doorheen. Vervolgens roer je er ruim honderd gram geraspte kaas en eventueel wat verse kruiden doorheen. In een andere kom klop je de vier eiwitten stijf met wat zout en ongeveer een derde daarvan spatel je door het kaasmengsel. Doe het geheel daarna in de bakjes en laat het in twintig minuten in een voorverwarmde oven (190 graden) garen.

2.Vis met pesto uit de oven

Na dit voorgerecht is het tijd voor de belangrijkste gang: het hoofdgerecht. Voor dit gerecht verwarm je de oven voor op tweehonderd graden. Leg vier koolvisfilets in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Besprenkel ze met wat olie en bak ze tien minuten. Ondertussen snij je zeshonderd gram aan prei in mooie ringen en bak je deze in een koekenpan. Haal de vis na tien minuten uit de oven en besmeer deze met een flinke laag pesto. Doe er plakjes tomaat op en leg ze in het midden van een ovenschaal. Om de vis heen leg je de prei met het vocht dat bij het bakken is vrijgekomen. Dek de schaal af en bak het geheel in een kwartiertje gaar. Op de helft van de tijd kun je nog een stokbrood mee bakken om het geheel af te maken.

3. Sinaasappels uit de oven

Voor het nagerecht gebruik je vijf sinaasappels waarvan je er één uitperst en vier halveert. De partjes van deze laatste vier snij je los waarna je er tien verkruimelde bitterkoekjes over verdeelt. In een pannetje verwarm je boter met honing tot een siroop en driekwart daarvan schenk je over de sinaasappels met bitterkoekjes. De rest meng je met de sinaasappelsap. Dit mengsel schenk je op de bodem van een ovenschaal, de gehalveerde sinaasappels leg je in de schaal en in 25 minuten bak je de sinaasappels op tweehonderd graden. De sinaasappels leg je nadien op een bord en daar doe je nog wat Griekse yoghurt overheen. Simpel, snel, maar toch verrassend lekker.