Waarom voor biologische producten kiezen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16701
post-template-default,single,single-post,postid-16701,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 nov Waarom voor biologische producten kiezen

Door de jaren heen hebben biologische producten sterk aan populariteit gewonnen binnen Nederlandse huishoudens. Mede door het feit, dat er steeds meer aandacht voor deze producten is gekomen! Daarbij wordt een gezonde lifestyle door een groeiend aantal gezinnen nagestreefd, waar de biologische producten een onderdeel van kunnen zijn. In dit artikel zetten we verschillende redenen op een rijtje, die maken dat het verstandig kan zijn om voortaan voor biologische producten te kiezen.

Dieren hebben een beter leven gehad bij biologische producten

Een van de redenen om voor biologische producten te kiezen, is het feit dat deze dieren vaak een beter leven hebben gehad. Denk bijvoorbeeld aan scharreleieren, die van scharrelkippen afkomstig zijn. Deze kippen zitten niet in kleine hokjes of in een stal met honderden soortgenoten, maar lopen vrij buiten. Hierbij is het zelfs het verstandigste, om je eieren bij een lokale verkoper in je dorp of net buiten de stad te kopen.

Ook worden deze dieren vaak niet behandeld met preventieve antibiotica of hormonen, die schadelijk kunnen zijn voor het dier. Daarbij bevorderen deze middelen de gesteldheid van het dier zeker niet!

Geen kleur-, geur- en smaakstoffen in het product

Naast het feit dat dieren vaak een beter leven hebben gehad, worden er niet onnodig veel kleur-, geur- en smaakstoffen aan de voedingsmiddelen toegevoegd. Iets wat bij normale producten vaak wel het geval is. Enkel wanneer deze toevoegingen technologisch onmisbaar zijn, worden ze aan het product toegevoegd.

In het geval van groente en fruit worden deze bij een biologische boer vaak van zo min mogelijk of helemaal geen bestrijdingsmiddelen voorzien. Zo blijft de smaak van groente en fruit beter behouden en wordt voorkomen dat je schadelijke stoffen binnenkrijgt. Datzelfde geldt overigens voor de bemesting van de gewassen. Bij biologische producten wordt altijd voor een natuurlijke mest gekozen.