Waar haal je jouw dagelijkse portie noten? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17677
post-template-default,single,single-post,postid-17677,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 aug Waar haal je jouw dagelijkse portie noten?

Je vindt noten tegenwoordig in de Schijf van Vijf. En dat is niet voor niks. Een dagelijks portie noten doet namelijk veel goeds voor je lichaam. Ze leveren ijzer, vitamines en ze helpen dankzij de onverzadigde vetten, het slechte cholesterol in je bloed te verlagen. Er wordt dan echter wel gesproken over de rauwe, ongezouten variant. Deze zijn onbewerkt en erg gezond en een handjevol per dag is al voldoende. Maar waar kun je nu het beste deze heerlijke noten kopen?

Verse noten kopen

Uiteraard kun je in de supermarkt noten kopen. Echter, deze noten bevatten vaak extra toevoegingen om ze langer houdbaar te maken en dat komt de kwaliteit, maar ook de versheid niet ten goede. Wil je rauwe noten kopen, die lekker vers zijn, dan is de supermarkt waarschijnlijk niet de juiste plek. Ze smaken prima, maar de echte authentieke smaak van de verse noot is helaas niet aanwezig. Daarnaast gaan veel goede voedingsstoffen verloren wanneer er extra toevoegingen worden gedaan. 

De notenkraam

Verse noten met hun eigen authentieke smaak, koop je het liefst bij de notenkraam. Vaak heeft de notenkraam op de markt zelfs de mogelijkheid om de noten vers voor je te branden. Dat is heerlijk en van deze noten weet je dan ook zeker dat ze lekker vers zijn en goed van smaak. Geen notenkraam aanwezig? Dan kun je de verse noten van de markt ook online kopen bij Bionoot. Niet alleen zijn deze noten heerlijk vers van smaak, ook is Bionoot gespecialiseerd in biologische noten. Bij het kweken en verwerken van deze biologische noten wordt rekening gehouden met het welzijn van mens, dier en milieu. De noten zijn niet bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen en de grond waarop de noten gekweekt worden, wordt regelmatig gecontroleerd op vervuiling. De noten van Bionoot zijn dan ook niet alleen goed en verantwoord voor jou, maar ook voor het milieu. 

Noten bewaren

Wanneer je noten op de markt koopt, worden deze vaak verpakt in papieren zakjes. Het beste is om deze thuis in een afgesloten bak te doen en ze droog te bewaren. Noten zijn namelijk gevoelig voor schimmels en je wilt natuurlijk de versheid van de noten zo lang mogelijk bewaren. Door ze in een luchtdicht bakje, droog en bij een temperatuur van 10 tot 15 graden te bewaren, kun je ze vaak wel een jaar houdbaar houden.