Voordelen van wok gerechten - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16687
post-template-default,single,single-post,postid-16687,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 nov Voordelen van wok gerechten

Geniet jij ook zo van gerechten uit de wok? Steeds vaker besluit men om in de avond te wokken, in plaats van ingrediënten te koken. Aan het gebruik van wok gerechten zitten verschillende interessante voordelen, die we in dit artikel verder toelichten. Om te kunnen wokken heb je maar weinig nodig! Een geschikte pan, een boekje met de lekkerste gerechten voor in de wok en wat olie volstaat vaak al. Niet alleen kun je een kookboek gebruiken om lekkere recepten voor in de wok te vinden. Ook op internet zijn talloze recepten te vinden! Welk wok gerecht krijgt binnen je eigen gezin de voorkeur?

Met een wok gerecht zit je binnen een kwartier aan tafel

Nederlanders hebben het steeds drukker gekregen in de afgelopen jaren. We zitten langer op ons werk, we moeten de kinderen naar school of naar de sportvereniging brengen, de huishouding moet gedaan worden, enzovoorts. Door deze veranderingen hebben we steeds minder tijd voor het bereiden van onze maaltijden. Hier komt het eerste voordeel van wok gerechten om de hoek kijken! Met wok gerechten ben je vaak al binnen een kwartier klaar om aan tafel te gaan. Je gebruikt wat olie, een mix om te wokken uit de supermarkt en bijvoorbeeld van taugé.

Door te wokken blijven vitamines behouden

Niet alleen is het wokken heel eenvoudig en snel uit te voeren! Ook blijven de vitamines in de groente doorgaans beter behouden, wanneer je voor het wokken van ingrediënten kiest. Wat de exacte effecten van wokken op het behoud van de vitamines zijn is niet helemaal duidelijk. Wel blijkt uit verschillende onderzoeken dat er bij het koken van groente meer vitamines beschadigd worden of verloren gaan, dan bij het wokken hiervan. Reden genoeg om ook in je eigen voedingsplan regelmatig een heerlijk wok gerecht op te nemen!