Met deze tips eet je altijd voldoende groente - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16691
post-template-default,single,single-post,postid-16691,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 nov Met deze tips eet je altijd voldoende groente

Nederlanders letten vaak bijzonder goed op hun voedingspatroon. Niet alleen is een gezonde lifestyle belangrijk om onszelf op de been te houden, ook bevordert het onze prestaties gedurende de dag. Niet onbelangrijk is het effect van gezond eten op ons lichaam! Je wilt voorkomen dat je aan het begin van de zomermaanden te zwaar of te dik bent. Wie droomt er immers niet van een goddelijk lijf, als je op het strand ligt? In dit artikel geven we je handige tips, die je kunnen helpen om voldoende groente binnen te krijgen. Groente is een van de meest essentiële voedingsmiddelen om gezond te blijven, door de grote concentratie vitamines in de verschillende groenten.

Tip 1: neem de groente mee als tussendoortje

Vaak wordt er bij een tussendoortje gedacht aan een lekkere chocoladereep, een koek of een paar snoepjes. Dit kan ook anders! Regelmatig wordt aangeraden om voor een gezond tussendoortje te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje fruit, of wat te denken van een aantal wortels? De wortels zijn ontzettend lekker om als snack nuttigen en zorgen er direct voor, dat je voldoende vitamines binnenkrijgt.

Tip 2: gebruik overgebleven groente voor een smoothie

De overgebleven groente hoef je na de bereiding van een diner niet weg te gooien! Wist je dat je veel van deze groentes kunt gebruiken voor een heerlijke en vooral gezonde smoothie? Combineer een hoopje spinazie bijvoorbeeld met een banaan en wat melk. Zo heb je een heerlijk drankje voor tussendoor!

Tip 3: leg de groente op de barbecue in de zomer

In de zomer wordt er geregeld gekozen voor een lekkere barbecue! Niet alleen is het vlees van een barbecue erg lekker, ook is het heel gezellig om met z’n allen te barbecueën. Naast de mogelijkheid om vlees te grillen, kun je ook voor het grillen van groente kiezen. Dit geeft de groente een krokant laagje.

Tags: