Is suikervrije frisdrank echt gezonder? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16610
post-template-default,single,single-post,postid-16610,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 sep Is suikervrije frisdrank echt gezonder?

Het feit dat steeds meer Nederlanders, in het bijzonder jongeren, te maken krijgen met overgewicht baart het kabinet zorgen. Niet voor niets werd er eerder al gepleit voor een lagere belasting op bronwater en suikervrije frisdrank, terwijl de belasting op suikerhoudende dranken zou moeten stijgen. Er kwamen wisselende reacties op deze plannen, omdat niet iedereen overtuigd is van het profijt wat suikervrije dranken mensen kunnen bieden. Voor dit artikel zochten we uit of suikervrije frisdrank echt gezonder is, dan de drankjes waar wel suiker in zit. Over dit onderwerp verschenen de afgelopen tijd verschillende artikelen en onderzoeken in de media.

Mensen hebben suiker nodig om gezond te blijven

Om onze goede weerstand te kunnen behouden, heeft ons lichaam verschillende bouwstoffen nodig. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u voldoende fruit en groente eet op een dag, waarin bijvoorbeeld vitamine C, ijzer en calcium zitten. Ook voldoende zuivel is essentieel, zoals melk of yoghurt. Naast deze voedingsmiddelen moet het suikerpeil in ons lichaam op de juiste hoogte blijven. Vaak zit er echter al voldoende suiker in de producten die we eten. Dit maakt dat het extra toedienen van suiker, bijvoorbeeld middels frisdrank, niet noodzakelijk is om gezond te blijven.

Suikervrije frisdrank is gezonder dan suikerhoudende producten

Uit onderzoek van een hoogleraar blijkt dat de suikervrije frisdrank wel degelijk gezonder is dan de suikerhoudende producten. Hierbij moet worden opgemerkt dat er vaak ook een middenweg is. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen Coca Cola, Coca Cola Zero en Coca Cola Light. Het betekent overigens niet dat u nooit meer frisdrank zou moeten drinken. Soms kan een glas frisdrank goed zijn om u te kunnen blijven concentreren, om wat extra suikers binnen te krijgen tegen duizeligheid of misselijkheid, enzovoorts. Zorg er echter voor dat u de hoeveelheid glazen frisdrank op een dag minimaliseert om de schadelijke effecten van frisdrank te voorkomen.