Het stamppotseizoen komt er weer aan - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16558
post-template-default,single,single-post,postid-16558,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
stamppot

10 sep Het stamppotseizoen komt er weer aan

Nu het buiten kouder begint te worden, komt het stamppotseizoen er langzaamaan weer aan. Wat is uw favoriete stamppot? Stamppot is typisch Nederlands en wordt tegenwoordig in talloze soorten aangeboden. De meest bekende stamppotjes zijn wellicht stamppot andijvie of een stamppot met boerenkool. Ook “hete bliksem”, een stamppot met zoete appels, behoort bij veel Nederlanders tot de favorieten. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten stamppotten de mogelijkheden om zelf andijvie en boerenkool te kweken. Zo is de stamppot nog verser en gezonder!

 

Stamppotgroenten in uw eigen moestuin kweken

Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen voor een moestuin. In de moestuin geniet u zomers van verse aardbeien en frambozen, terwijl u hier in de winter uw eigen boerenkool en andijvie kweekt. Door uw groente zelf te kweken, bent u ervan verzekerd dat de groente onbespoten blijft. Lekker biologisch en daarbij een stuk smaakvoller dan de groente die u in de winkel koopt.

 

Het kweken van andijvie en boerenkool is vaak niet lastig. U kunt kleine plantjes bij een kweker in de buurt kopen en deze meteen planten. Nu is het enkel nog een kwestie van voldoende water geven!

 

Verschillende soorten stamppotten uitproberen

Kijk eens op internet als u op zoek bent naar een nieuwe stamppot voor tijdens het Nederlandse stamppotseizoen. Er zijn verschillende websites, waarop heerlijke recepten worden gedeeld voor het maken van een originele stamppot. Ook leuk als u eters krijgt en niet voor een standaardrecept wilt kiezen. Bij een stamppot mag de rookworst natuurlijk niet ontbreken! U kunt de rookworst bij iedere supermarkt kopen tijdens de herfst. Een heerlijke toevoeging aan iedere stamppot.

 

Tip: bij een stamppot met zoete appels kunt u de stamppot nog iets lekkerder maken door hier stroop overheen te schenken. De stroop vervangt de jus, zoals u die bij een stamppot andijvie of boerenkool eet.