Glutenvrij bier - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15538
post-template-default,single,single-post,postid-15538,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

20 mei Glutenvrij bier

Glutenvrij bier? Ja, je leest het goed! Wie had ooit gedacht dat er glutenvrij bier verkrijgbaar zou zijn. Gluten zitten in tarwe en laat dat nou net de belangrijkste grondstof van bier zijn. Houd je wel van een biertje, maar ben je glutenintolerant? Geen paniek dus, tijd voor glutenvrij pilsje!

 

Glutenintolerantie, wat is dat?

Ben je glutenintolerant, zorg er dan voor dat je zo min mogelijk producten neemt waar gluten inzitten. Krijg je wel gluten binnen dan beschadigt dit je maag en darmen. Op den duur kan je daar behoorlijk veel last van krijgen. Probeer gluten daarom zoveel mogelijk te vermijden. Veel producten bestaan uit een grondstof zoals graan en tarwe. Als je er net achter komt dat je intolerant bent voor gluten kan het een hele opgave zijn om de juiste producten in de winkel te vinden. Een tip; let op het glutenvrije logo. Je bent er dan zeker van dat er geen gluten in het product zitten.

 

Glutenvrij bier

Rond 2006 kwamen de eerste glutenvrije bieren op de markt. Steeds meer mensen zijn glutenintolerant en moeten goed op de ingrediënten van producten letten. Voor alle bierdrinkers onder ons zit een heerlijk pilsje drinken er dus vaak niet in. Voor bierbrouwerijken een ultieme kans om hierop in te spelen en glutenvrij bier te brouwen. Inmiddels is er een breed assortiment aan glutenvrije bieren ontstaan. Glutenvrij bier is qua smaak bijna niet te onderscheiden van een gewoon biertje.

 

Brouwproces

Het brouwen van glutenvrij bier gaat net even iets anders dan bij een gewoon biertje. Nou vraag je je vast af hoe dan, want bier wordt toch gemaakt van graan of tarwe? Voor glutenvrij bier worden ingrediënten zoals haver en rijst gebruikt. Gebruikt de brouwerij wel tarwe voor het brouwen dan worden de gluten er tijdens het brouwproces uit gefilterd. Zo blijft het gluten percentage onder de glutenvrije norm. Ben je helemaal fan van een bepaald merk? Grote kans dat zij naast gewoon bier ook een glutenvrije variant verkopen.

 

Ook een heerlijk biertje voor jou!

In de zomer gezellig met vrienden op het terras onder het genot van een pilsje? Dat kan, ook al ben je intolerant voor gluten. Bestel gewoon een glutenvrij biertje. Ben je nieuwsgierig naar meer informatie en glutenvrije producten? Neem dan vooral een kijkje op 247glutenvrij.nl.

Geniet van je glutenvrije biertje, proost!