Gezonde smoothies maken - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16604
post-template-default,single,single-post,postid-16604,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 sep Gezonde smoothies maken

Heeft u nog wat groente over aan het eind van de dag? Met deze overgebleven groente kunt u een hele gezonde en daarbij bijzonder lekkere smoothie maken! Zo wordt er minder eten weggegooid en bent u gezonder bezig. U kunt de smoothie als een snack op de late avond nuttigen, maar er ook voor kiezen om deze mee te nemen naar uw werk op een volgende dag. Het is raadzaam om de smoothie ’s avonds al te bereiden, om te voorkomen dat de groente alsnog moet worden weggegooid als dit slap wordt. In dit artikel vertellen we u meer over de mogelijkheden om gezonde smoothies te maken. Voor het maken van deze smoothies heeft u enkel een blender of keukenmachine nodig.

Smoothies maken met overgebleven groente

De meest gezonde smoothies maakt u, door gebruik te maken van overgebleven groente. Niet alle groentes zijn geschikt voor het bereiden van een smoothie. Denk bijvoorbeeld aan wortels, die maar lastig in een smoothie te verwerken zijn. Sla, spinzarie, boerenkool, enzovoorts, zijn echter wel zeer geschikte groentesoorten. Deze groentesoorten kunnen heel eenvoudig vermalen worden, waardoor er geen harde stukjes in de smoothie achter zullen blijven.

Kies voor het gebruik van melk of yoghurt

Om de smoothie smaakvoller en drinkbaarder te maken, is het verstandig om melk of yoghurt aan de smoothie toe te voegen. Zo wordt de smoothie wat dunner, waardoor deze makkelijker te drinken is in een beker. Vaak wordt een smoothie met een rietje gedronken! Ook kunt u kiezen voor het toevoegen van wat fruit. Denk aan bevroren fruit uit de supermarkt, verse aardbeien of banaan, enzovoorts. Het fruit geeft de smoothie een zoetere smaak, zonder dat de smoothie veel ongezonder wordt.

Tip: zoek op internet naar meer tips voor het bereiden van gezonde smoothies! U vindt hier tal van heerlijke gerechten om nog gezonder te kunnen leven.

Tags: