Een keer per week vegetarisch eten - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16601
post-template-default,single,single-post,postid-16601,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 sep Een keer per week vegetarisch eten

Vegetarisch eten is vaak niet minder lekker dan een bord met een hamburger, een schnitzel, enzovoorts. In supermarkten wordt de aandacht tegenwoordig steeds meer gericht op een vegetarische levensstijl, waarbij vlees en vis vaker worden vermeden. Niet alleen is dit beter voor het milieu, ook draagt u op deze wijze bij aan een betere wereld! In de afgelopen jaren zijn verschillende documentaires gepubliceerd over het leed wat dieren tegemoet gaan in slachthuizen, of de periode voorafgaand aan hun laatste fase. Reden genoeg om vegetarisch eten ook in uw eigen gezin te introduceren!

Bouw de vegan lifestyle op een geleidelijke wijze op

Vaak wordt gezegd dat het menselijk lichaam vlees nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het is daarom bijzonder onverstandig om van de een op de andere dag over te stappen op een vegan lifestyle. Verstandiger is het om deze levenswijze op een geleidelijke wijze in te voeren binnen uw gezin. Start bijvoorbeeld met een keer per week vegetarisch eten en bouw dit op, als het u bevalt.

Overigens zijn er al bijzonder veel gezinnen die standaard niet meer dan twee of drie keer per week vlees en vis eten. Enerzijds om bij te dragen aan een beter milieu en anderzijds om wat geld over te houden voor andere leuke dingen.

Zoek op internet naar lekkere gerechten

Om het op vegetarische wijze leven makkelijker te maken, is het verstandig om op internet naar de lekkerste gerechten te zoeken. Zo doet u inspiratie op, om weken waarin u een paar keer vegetarisch eet door te komen. Er zijn tal van websites waarop recepten gedeeld worden, waarin geen vlees en vis gebruikt wordt! Ook kunt u overwegen om bijvoorbeeld eens een vegetarische hamburger uit de supermarkt te proberen. De smaak van deze hamburgers komt steeds meer overeen met de smaak van een echte hamburger.

Tags: