Dit zijn de risico’s van eiwitpoeder - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16704
post-template-default,single,single-post,postid-16704,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 nov Dit zijn de risico’s van eiwitpoeder

Niet alleen onder topsporters is het gebruik van eiwitpoeder populair, ook steeds meer hobbysporters kiezen voor het gebruik van dit middel. De shakes die overal worden aangeboden moeten het herstel van spieren bevorderen, om zo sneller sterk te worden! Daarbij kan eerder aan een volgende training begonnen worden en blijft spierpijn je bespaart in sommige gevallen. Toch zitten er niet alleen voordelen aan het gebruik van eiwitpoeder. In dit artikel zetten de belangrijkste risico’s van dit middel voor je op een rijtje! Wist je bijvoorbeeld dat er steeds meer chemische toevoegingen en toxische reststoffen in deze poeders zitten?

Eiwitpoeder wordt gemaakt van whey

Heb je al eens van whey gehoord? Dit is het overblijfsel van de productie van kaas! Het stofje is niet alleen rijk aan eiwitten, maar bevat ook verschillende vitamines en mineralen. Op basis van deze informatie zou je wellicht denken dat whey, en daarmee eiwitpoeder, hartstikke goed voor je is. Al helemaal, als je weet dat whey veel minder vetten bevat dan kaas en bijvoorbeeld melk. Toch klopt dit niet! Aan whey worden namelijk verschillende andere stoffen toegevoegd, voordat dit als eiwitpoeder verkocht wordt.

Toevoegingen aan het gezonde whey

Aan whey worden stoffen toegevoegd als geraffineerde suikers om de smaak te verbeteren, synthetische zoetstoffen, conserveringsmiddelen, niet-biologische eieren, kleur-, geur- en smaakstoffen, hormonen en verschillende andere stoffen. Deze middelen verslechteren de positieve werking van whey, waardoor eiwitpoeder ineens minder gezond is! Kijk bijvoorbeeld naar de niet-biologische eieren, die in veel gevallen antibiotica en hormonen bevatten. Dit valt te verklaren door de manier waarop deze kippen gehouden worden.

Mocht je toch voor het gebruik van eiwitpoeder kiezen, let dan goed op de samenstelling hiervan! Kijk altijd op de verpakking, welke middelen aan whey zijn toegevoegd. Als de toegevoegde middelen beperkt zijn, kan het eiwitpoeder een slimme aanvulling op je voedingspatroon zijn.