De trend van 2018: Bierbrood - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16428
post-template-default,single,single-post,postid-16428,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 jun De trend van 2018: Bierbrood

Het lijkt een vreemde combinatie: van bier brood maken. Moet dan echt overal bier doorheen geroerd worden? Nee, zo onlogisch is het niet! In bier zit namelijk gist, wat ook in brood te vinden is. Door bier te gebruiken in plaats van gist, krijg je dus een net zo luchtig brood als wanneer je gist gebruikt. Bovendien geeft het bier een heel eigen, authentieke smaak af aan brood. Ten slotte is bier ook een prachtig natuurproduct, vaak zonder allerlei toegevoegde stoffen. Door dit toe te voegen aan het beslag, kun je dus heerlijke en bovendien erg gezonde broden maken.

Allebei van graan gemaakt

Bovendien is bier net als brood van graan gemaakt. Dat maakt het dus ook nog eens een extra goede combinatie en geeft een extra reden om brood van bier te maken.

Je kunt bierbrood op tal van plekken kopen. Vaak vind je het nog niet zo snel in de supermarkt, maar kun je het wel bij de betere, authentieke bakker krijgen. En zo niet, dan is het misschien een goed idee om de bakker eens wat te stimuleren een lekker recept uit te zoeken!

Zelf bierbrood maken

Mocht je geen bakker in de buurt vinden die bierbrood verkoopt, dan kun je het natuurlijk ook gewoon zelf maken! Een simpele zoektocht op internet levert al tientallen recepten op waarmee je zelf overheerlijk bierbrood kunt maken. Het voordeel daarvan is dat het ook nog eens lekker vers is! Je hebt niet veel ingrediënten nodig, juist omdat het bierbrood zo’n puur brood is. En als je een biertje extra haalt, heb je ook nog eens een heerlijke versnapering om van te genieten tijdens het bakken van je eigen bierbrood.