Bord opmaken: zo ziet je eten er extra lekker uit! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16598
post-template-default,single,single-post,postid-16598,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 sep Bord opmaken: zo ziet je eten er extra lekker uit!

Wanneer u binnenkort eters over de vloer krijgt, is het verstandig om alvast na te denken over hetgeen u de gasten wilt serveren. Kiest u voor een simpele maaltijd, of geeft u de voorkeur aan een uitgebreid diner? Niet alleen de keuze voor bepaalde gerechten is hierbij belangrijk. Ook speelt de opmaak van een bord mee in de beoordeling die uw gasten aan uw diner zullen geven. In dit artikel geven we u enkele handige tips, die kunnen helpen bij het opmaken van een bord. Zo ziet uw eten er extra lekker uit!

Tip 1: zorg voor het juiste formaat bord

Voordat u aan de slag gaat met het opmaken van een bord, is het belangrijk om voor het juiste formaat bord te kiezen. Een bord mag absoluut niet te groot zijn, evenals dat een te klein bord vaak niet lekker eet. Naast het formaat van het bord, kan ook de kleur hiervan een rol spelen. Door voor een afwijkende kleur te kiezen, kunt u het contrast met de kleuren van uw eten vergroten. Dit kan een speels effect aan uw bord geven.

Tip 2: overdrijf niet bij het opmaken van een bord

Vaak wordt gezegd “less is more”, wat betekent dat u niet moet overdrijven bij het opmaken van een bord. Subtiele details vallen vaak veel beter in de smaak, dan een bord met tal van tierelantijnen zonder duidelijke toevoeging. Zorg bijvoorbeeld voor een paar losse takjes kruiden, of maak een lichte rand van chocoladesaus rondom het dessert.

Tip 3: zorg voor voldoende kleur op het bord

Eerder werd al beschreven dat u voor een gekleurd bord kunt kiezen. Ook is het verstandig om bij het opmaken van het bord voor voldoende kleur te zorgen. In het bijzonder wanneer u voor een wit bord heeft gekozen! De kleur maakt van uw bord een feestje.

Tags: