5 originele verpakkingen om etenswaren in te bewaren - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16638
post-template-default,single,single-post,postid-16638,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

08 okt 5 originele verpakkingen om etenswaren in te bewaren

Er zijn diverse bakken, potten en blikken om etenswaren in te bewaren. Naast het aanschaffen van dergelijke bewaardozen, zijn er ook originele oplossingen om als verpakking te gebruiken. Soms behoeft dit enkel een flinke schoonmaakbeurt, maar versieren zodat het bij je interieur past kan natuurlijk ook. In onderstaand artikel vind je enkele voorbeelden van originele verpakkingen. Lees snel verder!

1. Verfblik

Verfblikken worden nadat ze leeg zijn, vaak gebruikt voor een ‘tweede leven’. Een verfblik kan na een goede schoonmaakbeurt voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Het hergebruik van een verfblik kan je terugzien in een gezellige bloempot, lantaarn of koekjestrommel. Uiteraard moet hiervoor een passende deksel worden gevonden, maar ook verpakte snoepjes kunnen bewaard worden in een verfblik. Zorg dat deze goed schoongemaakt is en verf de buitenkant misschien in een leuk kleurtje of versier hem naar eigen wens. Denk ook aan drop, dit kun je ideaal in een blik bewaren, ook handig voor onderweg!

2. Jampot

Een jampot wordt uiteraard voor jam gebruikt en is ideaal voor hergebruik. Een jampot is een originele verpakking, om diverse etenssoorten in te bewaren maar ook om eten in te serveren. Denk bijvoorbeeld aan het serveren van het dessert in een jampot. Erg leuk bij een toetje met lagen, zoals tiramisu bijvoorbeeld. Maar ook fruit met ijs en slagroom. Zo zien je gasten direct wat het dessert hen biedt en kunnen ze er lekker van genieten. Tip: zorg dat je lepels hebt die lang genoeg zijn!

3. Koffieblik

Een ouderwets koffieblik of zoals tegenwoordig, een blik om coffeepads in te bewaren, is ook een originele verpakking voor diverse etenswaren. Blik is een goed en neutraal materiaal voor eten. Zorg uiteraard dat het koffieblik goed schoongemaakt is voor hergebruik. Een koffieblik sluit altijd goed en luchtdicht af, dus ook voor nootjes en andere snacks is dit een ideale manier van bewaren.

4. Nutrilon dozen

Als ouders krijg je in het begin te maken met een aardige hoeveelheid Nutrilon dozen. Zonde om weg te gooien omdat ze enorm veel ruimte bieden, goed af te sluiten zijn en van zeer geschikt materiaal zijn gemaakt om eten in te bewaren. Een simpel likje verf of stickers/andere versiering maken de Nutrilon doos een stuk aantrekkelijker. Je kunt er meerdere zakken chips in bewaren of kleine uitdeelzakjes bijvoorbeeld. Het formaat is groot genoeg en biedt dus erg veel plek voor diverse soorten eten.

5. Losse thee doos

Een extra voorbeeld (niet voor eten) is de losse thee doos. Dit is een originele manier om losse thee te bewaren. Losse thee is vaak veel smakelijker dan theezakjes, maar helaas heeft menig mens geen zin om dit elke keer bij elkaar te rapen en in een thee ei te scheppen. Maak in dit geval je eigen losse theedoos, door het aanschaffen van een reguliere thee doos. De losse thee doe je in de vakjes, je plakt er een sticker bij met de naam en smaak van de thee. Vervolgens koop je losse theezakjes en een schepje of een lepel en je bent klaar om te scheppen! Dit staat erg leuk op tafel (zeker ook voor je gasten) en is handig om losse theesoorten dagelijks te gebruiken.

 

Tot slot is het belangrijk om te weten hoe je eten op de beste en meest hygiënische manier kunt bewaren. Vlees en dergelijke moeten goed afgesloten worden in een plastic verpakking. Koekjes, jam en koffie/thee kunnen ook in andere materialen verpakt worden. Een goed afgesloten verpakking is uiteraard het voornaamste, zo blijft je eten namelijk goed bewaard.