3 gezonde desserts voor bij je diner - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16694
post-template-default,single,single-post,postid-16694,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 nov 3 gezonde desserts voor bij je diner

Vaak wordt gedacht dat je bij een gezonde lifestyle helemaal geen lekkernijen meer mag nemen! Je wilt immers op gewicht blijven en dikmakertjes buiten de deur houden. Ook een toetje wordt vaak (onterecht) als een dikmaker beschouwd. Gelukkig zijn er verschillende toetjes die passen bij een gezonde lifestyle. In dit artikel zetten we drie van deze gezonde desserts voor je op een rijtje. Voor welke van deze toetjes kies jij de komende dagen?

#1: maak een gezonde smoothie als dessert

De een kiest voor een milkshake of een bakje ijs als toetje, de ander voor een gezonde smoothie. Een smoothie kun je heel eenvoudig van een zoete nasmaak voorzien, door hier een banaan aan toe te voegen. Ook een klein schepje roomijs kan de smaak van de smoothie net iets zoeter maken! Gebruik verder een beetje magere melk en yoghurt, wat bevroren fruit en eventueel overgebleven groene groentes.

#2: zelf een gevulde appel maken

Wist je dat je ook van appels heerlijke toetjes kunt maken? Dit kost iets meer tijd dan de bereiding van een smoothie, maar smaakt verrukkelijk! Op internet vind je volledige recepten voor een gevulde appel. Vaak voegt men hier havermout, walnoten, cranberries, kaneel, vanille, wat boter en water aan toe. Op deze manier hoeft een heerlijk toetje helemaal niet ongezond te zijn!

#3: maak je eigen ijs met watermeloen

Naast het maken van je eigen gevulde appel, kun je ook voor watermeloenijs kiezen. Het enige wat je voor dit gerecht nodig hebt, is een halve watermeloen en wat citroensap. Zorg dat je de watermeloen al de vorige avond gesneden en ingevroren hebt. De volgende dag voeg je de watermeloen samen met het citroensap bij elkaar in een blender, waarna het creëren van je eigen ijssmaak kan beginnen. Voeg een klein muntblaadje toe ter decoratie!