De combisteamer, echt razend interessant - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17402
post-template-default,single,single-post,postid-17402,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
keuken

16 jul De combisteamer, echt razend interessant

Het openen van een horecazaak gaat in de praktijk altijd gepaard met een aantal niet onaanzienlijke investeringen. Eén van de belangrijkste investeringen die je moet doen dient te gebeuren in het aanschaffen van de vereiste horeca-apparatuur. Gelukkig is het zo dat er op de markt ook menig aantal verschillende apparaten zijn terug te vinden die je leven als horeca-uitbater aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. Eén van deze apparaten is de zogenaamde combisteamer. Het betreft hier een multifunctioneel apparaat welke het mogelijk maakt om menig aantal verschillende soorten gerechten te bereiden. Zou jij ook graag meer te weten willen komen over de eigenschappen van de combisteamer? Lees dan meteen verder!

Hoe werkt een combisteamer precies?

Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat de combisteamer niet langer is weg te denken uit professionele horeca keukens. Dit is in het bijzonder te wijten aan het feit dat dit keukenapparaat eigenlijk een combinatie vormt van enerzijds een gewone oven en anderzijds een stoomoven. Dit heeft als gevolg dat het met behulp van een combisteamer mogelijk is om een groot aantal verschillende gerechten op diverse manieren te bereiden. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat het merendeel van de combisteamers die op de markt zijn terug te vinden ook over een vrij aanzienlijke capaciteit beschikken. Dit zorgt ervoor dat ze eigenlijk moeiteloos in staat zijn om grote hoeveelheden voedingswaren te bereiden. Veel mensen vragen zich ook af hoe complex een combisteamer in de praktijk precies is, maar ook dat valt reuze mee. Sterker nog, eigenlijk is het ongelofelijk eenvoudig om te koken met zo’n toestel.

Hoe gebruik je een combisteamer precies?

Hierboven hebben we het eigenlijk reeds aangegeven, gebruik maken van een combisteamer is in de praktijk eigenlijk kinderspel. Het enige wat je hoeft te doen is je groenten, vlees, vis, pasta, rijst,… in de gastronormbak plaatsen. Vervolgens geef je aan op welke manier de voedingswaren moeten worden bereid waardoor de combisteamer de rest zal doen. Dit handige keukenapparaat is zo gebruiksvriendelijk omdat ze volledig digitaal in te stellen is. Dit zorgt ervoor dat je met behulp van slechts enkele handelingen niet alleen de temperatuur, maar ook de kooktijd en natuurlijk de hoeveelheid stoom kan aangeven. Ook wanneer je dus nog nooit eerder met horeca-apparatuur hebt gewerkt zou het eigenlijk geen enkel probleem mogen zijn om voedingswaren te laten bereiden door een combisteamer.

Waarom moet je gebruikmaken van een combisteamer?

Er zijn ongelofelijk veel interessante voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruik van een combisteamer. Zoals reeds aangegeven is dit veelzijdige toestel bijvoorbeeld perfect in staat om grote hoeveelheden voeding te bereiden. Bovendien kan dat bereiden ook nog eens gebeuren op verschillende manieren. Zo kan je zowel het eten laten verhitten met stoom of met hete lucht. Het toevoegen van stoom tijdens het verhittingsproces is sowieso iets wat reeds vele jaren sterk wordt aangeraden. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat niet alleen de geuren en kleuren, maar ook de smaken aanzienlijk beter bewaard kunnen blijven.

 

Niet in het minst is het sterk aan te raden om gebruik te maken van een combisteamer voor het klaarmaken van groenten. Van groenten is dan ook bekend dat ze al snel een compleet andere kleur en smaak zullen krijgen wanneer ze in water worden gekookt. Door te kiezen voor verhitting met behulp van stoom zorg je ervoor dat je groenten niet alleen serveert met een optimale smaak, maar bovendien ook met een geweldig mooie kleur. Het spreekt voor zich dat dit het bord van je klanten in de praktijk alleen maar nog aantrekkelijker zal maken. Een extra voordeel van het bereiden van je groenten met stoom is dat de vitamines niet langer verloren zullen gaan. Veel mensen houden van groenten net omwille van het feit dat ze rijk zijn aan vitaminen, maar vergeten dat deze komen te verdwijnen door de groenten te koken. Een combisteamer biedt dus ook op dit vlak enkele geweldige voordelen!

Eigenlijk in een niet te missen toestel in elke horeca keuken

In eerste instantie werd er vroeger vrij weinig gebruik gemaakt van een combisteamer in een horeca keuken. Daar is echter ondertussen verandering in gekomen. Alle chefs zijn zich inmiddels dan ook goed bewust van de vele voordelen die er zijn verbonden aan het gebruik van een combisteamer. Ook voor gasten die een restaurant bezoeken is het in de praktijk al snel duidelijk dat iets is bereid met een combisteamer. Zij kunnen op die manier immers niet alleen rekenen op een optimale smaakervaring, daarnaast kunnen ze ook vaststellen dat de kleuren die zich tentoonspreiden op het bord echt veel aantrekkelijker zijn.