Baardolie: Hoe en waarom je het gebruikt - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15926
post-template-default,single,single-post,postid-15926,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

08 mrt Baardolie: Hoe en waarom je het gebruikt

Wanneer jij al even je baard laat staan heb je het woord baardolie vast weleens voorbij horen komen, bij de kapper bijvoorbeeld. Nu vraag jij je waarschijnlijk af of je dit ook moet gebruiken, en hoe dit dan zou moeten. Wij zijn hier om die vragen te beantwoorden. Lees dus verder als jij de antwoorden op deze vragen wilt weten.

 

Baardolie

 

Wat is baardolie?

Als eerste moeten we natuurlijk duidelijk hebben wat baardolie eigenlijk is. Baardolie is natuurlijk een mengsel van natuurlijke oliën die speciaal zijn samengesteld om de baardharen te verzachten en de huid onder de baard te verzorgen.

Waarom zou je baardolie gebruiken?

Een zachtere baard klinkt natuurlijk leuk en aardig, maar er zijn goede redenen waarom je dit wil hebben. Als eerste is het zo dat een baard de huid eronder uitdroogt, hier kan je jeuk van krijgen. Wanneer je jeuk hebt krab je uiteraard, en dit zal de huid alleen nog maar droger maken. Dit is dus niet erg handig. Bovendien prikken harde baardharen ook nog, wat nog meer jeuk oplevert. Het hebben van een zachte baard voorkomt dit dus, en de olie verzorgt de huid zodat deze niet droog wordt.
Bovendien ziet een zachtere baard er een stuk beter uit dan een harde en stugge baard. En baardolie verzorgt de baard zodat de haren sterker worden en de baard er veel langer goed uit zal zien.

Hoe gebruik je baardolie dan?

Nu je weet dat baardolie absoluut essentieel is voor het groeien van een goede baard wil je natuurlijk weten hoe je deze dan goed aanbrengt. Eigenlijk is het heel simpel. Je druppelt ongeveer vier druppels in je handen en masseert dit zachtjes in de baard en de huid. Met behulp van een baardkam kun je het nog beter verspreiden. Dit ritueel zou je in ieder geval elke ochtend moeten toepassen. Hierna kun je nog baardbalsem gebruiken om de baard te stijlen, De combinatie van baardbalsem en baardolie is perfect voor een goede baardverzorging.
Nu je weet dat baardolie echt cruciaal is voor het hebben van een gezonde baardverzorging, en je ook nog eens weet hoe je het moet gebruiken is het natuurlijk tijd om baardolie aan te schaffen en te beginnen met het verzorgen van jouw baard.

 

Baardbalsem