Afvallen doe je zo! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15968
post-template-default,single,single-post,postid-15968,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 mrt Afvallen doe je zo!

Afvallen kan op vele verschillende manieren. Iedereen heeft wel een mening wat nu precies de beste manier is om af te vallen. Wanneer zij zelf succes met een bepaalde methode hebben gehad dan verkondigen ze dit meestal de enige ware afvalmethode. Ze zijn als een priester die zijn evangelie aan het verspreiden is. De realiteit is echter dat er meer dan één waarheid bestaat. Als je wilt afvallen dan heb je de meeste kans op succes wanneer je een methode vindt waarbij jij je het prettigst voelt. Dit kan dus voor iedereen wat anders zijn.

Calorieën innemen en verbranden

Lichaamsgewicht verliezen doe je door meer calorieën te verbranden dan je inneemt. Simpel gezegd kan je dus afvallen door minder calorieën te eten of meer te verbranden. Het beste resultaat behaal je echter met een combinatie van beiden. Een voordeel van caloriearm voedsel eten is dat je hier meer van mag innemen zonder dat je over je maximale inname heengaat. Je zal jezelf voller voelen na een maaltijd van 500 gram groenten dan een hamburger van 100 gram. Begin je eenmaal gewicht te verliezen door de inname van calorieën te beperken dan is een bijkomend voordeel hiervan dat het sporten ook steeds makkelijker zal gaan.

Ga voor de lange termijn oplossing

Er zijn vele drastische diëten waarmee je in korte tijd een grote hoeveelheid gewicht kan verliezen. Wanneer je jezelf echter door het dieet zwak voelt zal je dit niet lang vol kunnen houden. Het gevolg is dat je na het stoppen met diëten vaak weer flink wat gewicht aankomt. Om voor altijd van je overgewicht af te zijn moet je daarom op zoek naar een oplossing voor de lange termijn. Dit betekent dat je een manier van afvallen moet vinden waarbij je jezelf ook tijdens het dieet prettig voelt. Hierdoor kan je de nieuwe levensstijl langdurig vol blijven houden.