4 eenvoudige tips om aan je gezondheid te werken - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17524
post-template-default,single,single-post,postid-17524,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Gezonde levensstijl

09 feb 4 eenvoudige tips om aan je gezondheid te werken

Gezondheid is een belangrijker thema dan ooit. De obesitascijfers stijgen de pan uit en dat is op zijn zachtst gezegd zorgwekkend. Wat kun je er in deze tijden aan doen om fit te worden hoor ik je denken? Genoeg! In dit blog leggen we je x manier uit om gemakkelijk aan je gezondheid te werken.

Neem je boodschappenlijstje onder de loep

De makkelijkste optie is om je boodschappenlijstje eens goed onder de loep te nemen. Dit kost je eigenlijk het minste moeite. Kijk eens welke producten er allemaal opstaan en je zult waarschijnlijk al snel merken dat je veel ´vette´ producten op je lijstje hebt staan. Om je kcal inname te beperken kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld bij elke maaltijd minimaal 150 gram groente te eten. Het zal in het begin even wennen zijn, maar het zorgt er wel voor dat je een meer voldaan gevoel hebt na de maaltijd. Wanneer je dit consistent doorzet zal je jezelf uiteindelijk een stuk fitter voelen.

Zet een stappendoel

Het zetten van een stappendoel kan net dat beetje extra motivatie zijn om tijdens deze koude dagen wel dat rondje te gaan lopen. Je hebt immers je commitment gegeven om dagelijks een X aantal stappen te zetten. Kies bijvoorbeeld voor minimaal 6000 stappen om mee te beginnen. Heb je een zwaar, fysiek beroep en maak je veel stappen tijdens je werk? Dan kun je dit aantal gemakkelijk omhoog schroeven naar +/- 1200 stappen. Het doel van dit stappenplan is namelijk meer bewegen dan dat je voorheen deed.

Vindt een sportbuddy

Vaak geef je jezelf na een dagje hard werken honderden excuses om niet te gaan sporten. Ik heb toch hard gewerkt? Nu verdien ik wil een dagje rust. Denk waarom je dit doel hebt gesteld. Je vind het blijkbaar tijd om iets te veranderen, dan is het ook belangrijk dat je dit consistent uitvoert. Een sportbuddy kan je behoeden voor dergelijk zelfmedelijden. Een afspraak met iemand anders zeggen we immers een stuk minder snel af dan een afspraak met onszelf.

Schakel een personal coach in

Mocht je het toch erg lastig vinden om een verandering in je levensstijl aan te brengen, dan kan het verstandig zijn om een personal coach in te schakelen. Dit is een expert op het gebied van mindset, die je steeds een spiegel voorhoudt en je laat reflecteren op je eigen doelen. Mensen laten zichzelf namelijk niet overtuigen. Doordat een coach je regelmatig laat reflecteren op je eigen doelen en jij zo jezelf laat zeggen waarom het zo belangrijk voor je is, zal je als het ware jezelf overtuigen.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beetje een beeld gekregen van hoe je op een eenvoudige manier je levensstijl een stuk gezonder kan maken. Het hoeft allemaal niet complex te zijn. Zo lang je weet waarom je het doet en hier consistent de juiste acties voor blijft nemen, komt het helemaal goed. Wij wensen je veel succes bij je reis naar een gezondere levensstijl!

Bron: https://www.rebody.nl/