3 tips om puistjes te voorkomen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17166
post-template-default,single,single-post,postid-17166,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

04 nov 3 tips om puistjes te voorkomen

Puistjes zijn enorm vervelend en kunnen je erg onzeker maken. Het lijkt ook wel alsof ze altijd precies weten wanneer ze NIET tevoorschijn moeten komen: voor een spannende date, voor een belangrijke afspraak of op je verjaardag. Hoe kun je dit nu voorkomen? Je zou bijvoorbeeld naar schoonheidssalon Arnhem kunnen gaan, maar in dit artikel geven wij je drie tips om puistjes te voorkomen.

1. Laat je huid ademen

Om puistjes te voorkomen is het belangrijk dat je huid voldoende zuurstof krijgt. Als je huid niet voldoende kan ademen, gaat het namelijk meer talg produceren. En een hogere talgproductie zorgt weer voor puistjes. Vermijd rokerige ruimtes en lucht je huis zo nu en dan goed door. Wees ook voorzichtig met het gebruik van make-up. Gebruik hier niet teveel van en kies voor make-up die je huid niet helemaal dichtstopt. Verwijder je make-up ook altijd voordat je gaat slapen, zodat je huid ’s nachts voldoende kan ademen en kan herstellen.

2. Drink dagelijks voldoende water

Water is een belangrijk onderdeel van ons lichaam, onder andere omdat het alle afvalstoffen afvoert. Om deze reden kun je ook puistjes voorkomen door dagelijks voldoende water te drinken. Voldoende water is 1,5 tot 2 liter water per dag. Vind je het lastig om dagelijks zoveel water te drinken? Drink dan uit flesjes van een halve liter om het makkelijker bij te houden en drink ook af en toe een kop thee.

3.Verminder stress

Stress kan ervoor zorgen dat je huid olieachtiger wordt. Dit heeft op zijn beurt weer puistjes tot gevolg. Door stress te verminderen kun je die vervelende puistjes dus voorkomen. Stress is helaas niet altijd te voorkomen, maar je kunt wel je agenda minder vol plannen en vaker tijd voor jezelf inplannen. Door meer rust te nemen zul je merken dat je ook minder stress zult hebben.