Polyurea als coating - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15637
post-template-default,single,single-post,postid-15637,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

07 sep Polyurea als coating

Polyurea is een opmerkelijke coating en kan worden gebruikt voor een brede variëteit van toepassingen. Polyurea coatings worden vaak toegepast op beton, hout en staal voor de bescherming tegen corrosie en slijtvastheid. Het heeft ook tal van voordelen in vergelijking met conventionele materialen vanwege de extreem snelle hechtingstijd, hoge rekbaarheid, extreme weerstand tegen atmosferische invloeden en de duurzame eigenschappen. Door de isolerende werking en slijtweerstand is de coating uitermate geschikt voor coaten van bijvoorbeeld zwembaden, hallen, tunnels en tankers.

Populariteit van polyurea

Een van de reden dat de polyurea coating explosief in populariteit toenam, is vanwege de grote hoeveelheid mogelijkheden dat het product biedt. Het grootste voordeel is wellicht wel dat polyurea slechts in één laag wordt aangebracht. Hierdoor kun je de coating vele malen sneller zetten. Dankzij de hoge doorhardingssnelheid is het bijna direct na het aanbrengen van de coating weer in gebruik te nemen.

Gietvloeren van polyurea

Polyurea wordt ook vaak gebruikt bij het zetten van een gietvloer. Je komt het vaak tegen in galerijen, productieruimten, trappenhallen en terrassen. Dankzij de zeer sneldrogende en vloeistofdichte eigenschappen is het voor bedrijven die snel een nieuwe vloer willen leggen erg interessant. De vloer is binnen enkele minuten namelijk weer beloopbaar. Het is zelfs mogelijk om een antislip laag aan te brengen in verband met eventuele veiligheidseisen. De structuur kan variëren tussen zeer ruw tot glad.

Polyurea als design

De coating geeft ook ontwerpers veel vormvrijheid, waardoor veel bijzondere bouwwerken en objecten zijn gemaakt. Wereldwijd hebben ook architecten, kunstenaars en designers de voordelen ontdekt van polyurea. Zo wordt het product gebruik voor bijzondere interieurs en meubelen. De coatings kunnen eenvoudig elke vorm volgen, waardoor je een naadloze kunststof afwerking kan creëren. Met een polyurea coating geef je je materialen niet alleen een optimale bescherming, maar ook een nieuwe look.