Met diamond paintings maak je een persoonlijk en uniek geschenk - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17347
post-template-default,single,single-post,postid-17347,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
diamond painting

14 mei Met diamond paintings maak je een persoonlijk en uniek geschenk

Diamond paintings zijn schilderijen gemaakt van kleine diamantjes. Dit is een hobby die heel Nederland bezighoudt. Daarnaast is het een bezigheid waarvan je tot rust komt, waarmee je de stress van de dag even helemaal kunt vergeten en waarmee je ook een uniek kunstwerk maakt. Deze hang je vervolgens zelf in je woning of je geeft hem weg, voor een persoonlijk en uniek geschenk. Wil je meer weten over diamond paintings? Lees hier dan verder over deze razend populaire hobby van dit moment.

Wat zijn diamond paintings?

De naam zegt het natuurlijk al, maar diamond paintings zijn schilderijen van diamanten. Je kunt ze gemakkelijk bestellen online of kopen in de hobbywinkel. Je krijgt dan een canvas waarop je hokjes aantreft met daarin een nummer. Het nummer correspondeert met een steentje in een bepaalde kleur. Het is de bedoeling dat jij het steentje met de juiste kleur op de juiste plek op het canvas plakt. Heb je dat gedaan, dan krijg je uiteindelijk een schilderij gemaakt van duizenden schitterende steentjes. Diamond paintings zijn dus te vergelijken met schilderen met nummers, alleen schilder je niet, maar plak je een steentje.

Welke afbeeldingen zijn er?

Net als destijds met schilderen met nummers het geval was, worden er ook voor diamond paintings allerlei afbeeldingen aangeboden. Je kunt voor één van de vooraf samengestelde designs kiezen, van bijvoorbeeld een dier, een landschap, bloemen, een stadsgezicht of een persoon. Het is ook mogelijk, en dat is misschien nog wel leuker, om zelf een foto te gebruiken. Deze wordt dan omgezet in een canvas en jij kunt ermee aan de slag. Zo krijg je een unieke uitvoering van een bijzonder moment. Het schilderij kun je daarna zelf ophangen of cadeau geven.

Wat heb je nodig om te beginnen?

Als je je eigen diamond paintings wilt gaan maken, dan heb je een aantal benodigdheden die je moet aanschaffen. Gelukkig zijn het er niet veel en is er geen grote investering nodig. Nog beter zelfs: de meeste winkels verkopen hun diamond paintings pakketten inclusief alles wat je nodig hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan het canvas zelf en de steentjes, maar ook aan een pennetje om de steentjes aan te brengen en de lijm of wax waarmee je ze vastplakt. Het is dus niet nodig om veel in diamond painting te investeren. Met het pakket heb je alles wat je nodig hebt en besluit je daarna dat je meer diamond paintings wilt gaan maken, dan kun je investeren in een uitgebreide uitrusting.

Enkele diamond painting tips die je het leven gemakkelijker maken

Voordat je sorteerdoosjes koopt en investeert in een lichtbak, gebruik je de volgende tips waarmee je geld bespaart en net zo gemakkelijk werkt.

  • In plaats van sorteerbakjes voor je steentjes gebruik je een lege eierdoos om deze in te plaatsen. 
  • Koop geen lichtbak, maar plak je canvas op een snijplank. Zo heb je een rechte ondergrond en een gemakkelijke manier om je diamond painting weg te zetten als je klaar bent.