Leuke tips voor het maken van een lamp - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16168
post-template-default,single,single-post,postid-16168,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 sep Leuke tips voor het maken van een lamp

Een lamp is in eerste instantie natuurlijk een handig hulpmiddel om voor verlichting in een woning te zorgen. Lampen zijn echter ook blikvangers en fungeren als decoratiestuk waarmee je een geheel eigen stijl aan een interieur kunt geven. De beste manier om een unieke stijl aan het interieur van jouw woning te geven is dan ook je eigen lamp maken. Hier hebben de meeste mensen uiteraard nog geen ervaring mee en daarom hebben we enkele leuke tips voor het maken van een lamp opgesteld.

Veiligheid voorop met elektriciteit

Als eerste is het belangrijk om te melden dat bij het maken van een lamp, en het gebruik van elektriciteit, veiligheid altijd voorop moet staan. De basis voor je eigen lamp zijn de elektriciteitssnoeren, aansluitingen en fittingen. Hier moet je dan ook zeker niet op besparen. Gebruik geen elektrische onderdelen van andere apparaten, maar koop nieuwe fittingen en snoeren om de veiligheid te waarborgen.

Geschikte materialen voor lampenkappen

Ook bij het kiezen voor geschikte materialen waarmee je een lampenkap kunt vervaardigen moet aan de veiligheid gedacht worden. Bij de materiaalkeuze moet je voornamelijk aan brandgevaar denken. Lampen worden tijdens het branden immers warm en daarom moet het materiaal dat je kiest voor de lampenkappen voldoende hittebestendig zijn. We hebben nog wel een tip waarmee de hittebestendigheid van een materiaal minder hoeft te zijn.

Positieve eigenschappen van LED lampen

LED lampen hebben vele positieve eigenschappen en deze komen ook goed van pas als je van plan bent zelf een lamp te maken. Niet alleen zijn de LED lampen energiezuiniger en hebben zij een langere levensduur. De lampen met LED technologie worden tijdens het branden ook minder warm. Dit betekent dus dat je bij het gebruik van LED lampen jezelf minder druk hoeft te maken over de hittebestendigheid van de materialen die je besluit te gebruiken.

Tags: