Het lichtpuntje van je huis - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16531
post-template-default,single,single-post,postid-16531,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

03 sep Het lichtpuntje van je huis

Soms loop je een huis is en krijg je een ontzettend warm en huiselijk gevoel. Andere huizen blijven ongezellig, hoe vaak je er ook komt. Waar ligt dat nou eigenlijk aan? Er zijn natuurlijk heel veel oorzaken te noemen, maar licht is hierin een heel belangrijke factor. Ook als je geen grote ramen hebt en er daardoor weinig natuurlijk licht binnenvalt, kun je verschillende dingen doen om alsnog een gezellig verlicht huis te krijgen. Wat zijn de gezelligste lichtbronnen?

Maak een mix van lichtbronnen

Het klinkt behoorlijk logisch… Als je veel verschillende lampen in je kamer hebt, hoef je niet één hele sterke te hebben. Je kunt dan dus kiezen voor verschillende lampen met veel aangenamer licht. Ook kun je zo alle hoeken van je kamer subtiel verlichten, waardoor er geen donker gat ontstaat. Het is leuk om verschillende lampen en peertjes te gebruiken. Zo creëer je een mix van verschillende kleuren en sterktes licht, zodat er een speelse lichtshow ontstaat in je kamer.

Speelse lichtkettingen

Je had vroeger in je kinderkamer misschien wel een lichtsnoer met kleine lichtjes of anders in december in de kerstboom. Maar lichtkettingen zijn eigenlijk het hele jaar door leuk en zeer geschikt voor alle leeftijden. Je kunt ze om het frame van je bed wikkelen of losjes ophangen. Ook zijn deze kettingen zeer geschikt om in glazen flessen te stoppen. Alle lichtjes worden extra mooi door de weerspiegeling in het glas. Ook kun je zo flessen van speciale momenten uit je leven (bijvoorbeeld de champagnefles van je trouwerij) omtoveren in een bijzonder woonaccessoire.

 

Bijzondere lichtjes

Bij lichtbronnen denk je waarschijnlijk al snel aan grote plafondlampen, maar er zijn nog een hele hoop andere lichtbronnen. In een huis zonder kinderen en huisdieren, zijn kaarsjes altijd een gezellig idee. Ook lampionnen zijn heel erg leuk. Je hebt ze in alle soorten en maten, dus er is er altijd een die bij jouw stijl past. Deze lichtbronnen zijn overigens ook uitermate geschikt als buitenverlichting. Zo zie je ook buiten altijd het licht.