Dronefotografie: hoe pak je het aan? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16912
post-template-default,single,single-post,postid-16912,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

05 apr Dronefotografie: hoe pak je het aan?

Met de komst van de drone ging er voor velen een wereld open. Voor kinderen, die er maar wat graag mee spelen, maar ook voor fotografen. Zij kunnen opeens foto’s maken uit hoeken die voorheen onmogelijk waren.

Kies de juiste drone

Fotograferen met een drone is niet heel moeilijk, maar verdiep je er wel even in voor je aan de slag gaat. Ga je een drone kopen, zorg dan dat je er eentje kiest die geschikt is om mooie foto’s mee te maken. Een drone uit de speelgoedwinkel is misschien lekker betaalbaar, maar de kwaliteit van de foto’s en filmpjes die je ermee maakt zal je waarschijnlijk tegenvallen.

Gelukkig hoeft een drone die wel goed geschikt is om mooie foto’s mee te maken tegenwoordig ook geen fortuin meer te kosten. De DJI Spark is een goed voorbeeld van een betaalbare drone, die aan de eisen van de meeste fotografen zal voldoen. De DJI Spark is bovendien klein en lichtgewicht en kan dus makkelijk worden meegenomen.

Geschreven en ongeschreven regels

Heb je je drone in huis? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om te gaan fotograferen, maar niet voordat je je even in de regels hebt verdiept. Veel mensen die een drone kopen hebben geen idee wat ze er wel en niet mee mogen. Nederland kent een strenge regelgeving. Zo mag je niet boven een mensenmenigte vliegen, niet in het donker vliegen en niet hoger dan 120 meter boven de grond en het water. Overtreding van de regels kan je een flinke boete of zelfs een gevangenisstraf opleveren.

Naast de wetten zijn er ook een hoop ongeschreven regels als het gaat om fotograferen of filmen met een drone. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je accu goed is opgeladen voor je de drone de lucht in stuurt. Goed genoeg om een tijdje te vliegen, maar ook om weer veilig terug te keren. Zorg er ook voor dat je je verdiept hebt in de bediening van je drone. Het is zonde als je kostbare apparaat schade oploopt doordat je hem niet goed onder controle hebt.

De laatste ‘regels’ betreffen het fotograferen zelf. Het is logisch dat je enthousiast raakt als je de wereld door je lens voor het eerst van bovenaf ziet. Prima om dan foto’s te maken enkel en alleen omdat je het zo bijzonder vindt. Wil je echter dat je foto’s professioneel eruit zien, dan is het handig om ook als je met een drone fotografeert goed op de compositie en belichting te letten. Dat levert de allermooiste foto’s op.