De fotografie trends van 2019 - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16797
post-template-default,single,single-post,postid-16797,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 jan De fotografie trends van 2019

Hoewel iedereen een eigen draai geven aan haar fotografiestijl, zijn er net zoals bij mode of design trends op het gebied van fotografie die kunnen worden toegepast. Benieuwd wat de trends van 2019 zijn? Lees hieronder vier trends.

  1. Natuur en landschappen

In 2018 is het fotograferen van de natuur en landschappen steeds populairder geworden. Men probeerde op locaties te fotograferen die lastig te bereiken zijn en waar geen andere mensen komen in veelvoud. Hieruit kan opgemaakt worden dat het gevoel dat naar voren komt op de foto’s vrijheid uitstraalt. Deze trend wordt voornamelijk opgepakt door reizigers.

  1. Verticaal

Men gebruikt vaker een smartphone om te fotograferen. Aangezien deze apparaten vooral verticaal gebruikt worden is het effectief om meer foto’s te delen op een verticaal formaat. Instagram is het eerste medium waar mensen foto’s op delen, maar verticale foto’s kunnen ook gedeeld worden op een website. Ga aan het werk met al je creativiteit en bedenk de leukste ideeën met zowel horizontale, als verticale foto’s.

  1. Beeldvullend

De trend is om in de foto’s in plaats van veel details te laten zien, juist te spelen met kleur. Zo kan je door middel van een opvallend kleurenpalet veel details laten zien. Door gebruik te maken van een hoog diafragmagetal, kun je spelen met wat wel en niet scherp moet zijn op een foto, waardoor je de mate van rustigheid in de foto bepaald.

  1. Forceren

Het afgelopen jaar was duidelijk zichtbaar dat een model aanwezig dient te zijn in een foto. Helaas straalt het model niet het gevoel uit wat de foto weergeeft. Als professionele fotograaf is het van belang dat de foto een geheel is en daarmee ook een verhaal verteld. Daarnaast zijn foto’s waarop men poseert voor een prachtig landschap nog steeds welkom in de fotoboeken.

Om de balans te vinden tussen je eigen stijl en de nieuwe trends moet je veel oefenen. Dus trek snel je jas in en ga de natuur in!