Fabels en feiten over vloerverwarming - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16504
post-template-default,single,single-post,postid-16504,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
destylingfabriek.nl - Fabels en feiten over vloerverwarming

28 aug Fabels en feiten over vloerverwarming

Sommige mensen houden enorm van vloerverwarming, terwijl anderen het liever bij een gewone vloer houden. Vloerverwarming is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er aardig wat fabeltjes over vloerverwarming de wereld in zijn geholpen. Maar wat zijn nu fabeltjes en wat is nu daadwerkelijk een feit? Je leest het hier!

1. Van vloerverwarming krijg je dikke voeten

Jaren geleden, toen vloerverwarming net ontdekt was, kregen sommige mensen dikke voeten van vloerverwarming. Dit kwam doordat de verwarming toen vrij lastig te reguleren was. De vloer kon ineens heel heet worden, met dikke voeten als gevolg. Tegenwoordig is de techniek zo ver gevorderd dat dit niet meer mogelijk is.

2. Je hebt alleen iets aan vloerverwarming in de winter

Sommige mensen kiezen ervoor om geen vloerverwarming te nemen, omdat zij denken dat dit alleen in de winter nuttig is. Niets is echter minder waar. Het is een feit dat vloerverwarming vooral in de winter enorm fijn is, aangezien het dan vrijwel altijd koud is. Maar toch kan vloerverwarming ook in de zomer erg prettig zijn, aangezien het -zeker in Nederland- niet altijd warm is in de zomer. Ook in juni kan het fijn zijn om ‘s ochtends warme voetjes te hebben. Of wat dacht je van elektrische vloerverwarming in de badkamer zodat je nooit meer koud uit de douche hoeft te komen!

3. Houten vloeren raken beschadigd door vloerverwarming

Het klopt inderdaad dat vloerverwarming houten vloeren kan beschadigen. Maar dit is alleen wanneer vloerverwarming niet goed wordt geïnstalleerd. Wanneer de thermostaat te hoog komt, wordt de vloer te heet waardoor het hout kan beschadigen. Indien je de installatie van vloerverwarming overlaat aan professionals, dan is vrijwel zeker te zeggen dat een houten vloer hierdoor niet zal beschadigen. Elektrische vloerverwarming in de woonkamer in combinatie met een houten vloer hoeft dus helemaal geen probleem te zijn.

4. De temperatuur komt niet van de grond

Een ander gerucht dat de ronde doet is dat bij vloerverwarming de warmte niet zo ver van de grond komt. Dit klopt inderdaad. Als je jouw hand vlak boven de grond laten zweven, dan zal je warmte voelen. Maar dat is natuurlijk ook niet zo gek. Vloerverwarming is namelijk ontworpen om ervoor te zorgen dat je voeten lekker warm blijven, het is niet gemaakt om je hoofd op te warmen.