Creatief omgaan met je balkon - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16172
post-template-default,single,single-post,postid-16172,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 sep Creatief omgaan met je balkon

Woon je in een flat of appartementencomplex, dan heb je meestal geen eigen tuin die je mooi kunt inrichten om in de lente en zomer van het zonnetje te genieten. Wel heb je vaak een balkon waar je vanuit je woning toch een paar stappen in de buitenlucht kunt zetten. Balkons komen met zowel voordelen als nadelen. Een voordeel is dat je, vooral als je op een hogere verdieping woont, van een mooi uitzicht kunt genieten. Het grote nadeel is natuurlijk de beperkte ruimte die je beschikbaar hebt. Om deze reden moet je creatief omgaan met je balkon om hier toch iets moois van te maken.

Bloempotten en plantenbakken

In dit artikel gaan we ervan uit dat je je balkon mooi wilt maken om hier in de lente en zomer optimaal van te genieten. Dit is immer de tijd van het jaar dat je buiten kunt zitten op het balkon. Echter ook in de twee koudere jaargetijden is het leuk om je balkon mooi te houden. De beste manier om je balkon op te vrolijken is met bloemen en planten. Uiteraard heb je hier niet de beschikking over aarde waar je deze in kunt planten. Je bent daarom aangewezen op bloempotten en plantenbakken. Deze kan je met beugels en kettingen aan de muren en reling van het balkon bevestigen. Hiermee kan je verticaal tuinieren.

Meubels voor op het balkon

Wat betreft meubels die je in staat stellen om lekker buiten te zitten op je balkon moet je ook creatief zijn. Ons advies is om klapstoelen te gebruiken. Deze meubels zijn ideaal omdat je maar beperkt ruimte hebt. Een klapstoel kan je inklappen en aan de kant zetten, zodat je toch makkelijk je planten en bloemen water kunt geven. Tevens een leuk idee is het gebruik van een hangstoel. Dit is een soort kleine hangmat waar je op kunt zitten en die je met een bout en haak aan het plafond kunt hangen.

Tags: